El Patronat Catalunya Món ha acollit ahir la reunió del Comitè de selecció de la German Marshall Fund of the United States (GMF), el qual ha seleccionat les tres persones de l’Estat espanyol que participaran en l’European Marshall Memorial Fellowship Program d’aquesta entitat. Durant tres setmanes les persones seleccionades viatjaran als EUA, juntament amb altres persones procedents de vint-i-dos països europeus, per tal de conèixer de primera mà les institucions polítiques, econòmiques i socials més destacades, com també els principals temes d’actualitat que afecten al país.

El Comitè de Selecció va estar presidit per la secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, i va estar format també per Jessica Zorogastua, cap de gabinet de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Paul Ortega, director de programes de l’Agència Basca de la Innovació, Jordi Serret, director executiu d’ACC1Ó, Jesús Avezuela, advocat al Council of State Governments, i Ceylan Akman, sense dret a vot, com a representant de la German Marshall Fund of the United States.

El Marshall Memorial Fellowship Program (MMFP) va ser creat per la German Marshall Fund l’any 1982 per tal de sensibilitzar els joves líders europeus i dels EUA en la importància de les relacions transatlàntiques. Aquests joves, que provenen d’àmbits diversos com ara la política, l’economia, la cultura, el periodisme, la recerca o d’organitzacions no governamentals, són escollits pels comitès de selecció de cada país mitjançant un procés altament competitiu. Actualment el MMFP compta amb una xarxa de 1.600 membres.

Des de l’any 2009, el Patronat Catalunya Món té establert un acord amb la GMF que inclou, entre altres col·laboracions, el desenvolupament a Catalunya de l’American Marshall Memorial Fellowship Program (AMMFP), mitjançant el qual les persones seleccionades dels EUA visiten diferents ciutats europees, entre elles Barcelona, per tal de fomentar la creació de llaços personals, professionals i institucionals que contribueixin a millorar i enfortir les relacions entre la societat civil catalana i la dels països d’origen dels visitants. Aquest acord s’emmarca dins el Programa de visitants internacionals del Patronat, un projecte que s’adreça a persones d’altres països, rellevants en els seus àmbits d’activitat o que tinguin una projecció de futur. Fins ara, el Patronat ha acollit tres edicions de l’AMMFP.

 

Data d’elaboració: 23/12/2011
Font i fotografia: notícia recull premsa, 23/12/2011