El centre tecològic Fundació Ascamm, amb seu al Parc Tecnològic del Vallès i el Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils de Barcelona van organitzar el passat dimecres 28  una jornada formativa  dedicada al manteniment i reparació de Cotxes elèctrics.

La sessió, que va comptar amb la col·laboració de Catalana Occident, va tenir  lloc al llarg del matí en les instal·lacions d’Ascamm. En el transcurs de la mateixa es van donar a conèixer els diferents projectes  relacionats amb el cotxe elèctric en els que actualment participa el centre. Així mateix, es va facilitar informació, a càrrec de destacats ponents i tècnics en la matèria, de l’evolució que ha seguit  la tecnologia del vehicle elèctric des principis dels anys 90 fins l’actualitat (transformació de bateries de plom a liti, reparació de bateries. ..) i es va portar a terme una anàlisi de la tecnologia actual i la seva aplicació en diferents vehicles.

Durant la jornada es va poder observar el cotxe cent per cent elèctric de SEAT, l’Altea XL Electric Ecomotive, que va estar exposat perquè els mecànics del Gremi tinguessin l’oportunitat de veure’l directament.

Per al 2013, la Fundació Ascamm estudia poder desenvolupar un pla de formació orientat a tots aquells professionals que es poden trobar amb la necessitat de tenir un cert coneixement sobre el funcionament del vehicle elèctric i les seves infraestructures. 

Els perfils professionals que poden estar interessats en adquirir aquests coneixements bàsics són molt variats i poden ser des de les autoritats de trànsit, els inspectors de vehicles, els mecànics dels mateixos, els perits de vehicles i més perfils professionals d’aquesta índole.

 

Font i fotografia: notícia de www.postventa.info 02/12/2012