Mig centenar d’emprenedors, inversors i empreses han participat a la Jornada de fonts de finançament privat per a emprenedors, petites i mitjanes empreses, organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola amb la col·laboració del Parc Tecnològic del Vallès.

L’objectiu de la jornada ha estat donar a conèixer fonts de finançament privats adreçades a finançar projectes d’emprenedoria, empreses en consolidació, petites i mitjanes empreses que volen ampliar el seu capital per iniciar nous projectes.

En la jornada han participat fòrums d’inversors privats que treballen a nivell nacional i internacional com Keiretsu Forum i Foro Capital Pymes, plataformes de Crowdfunding adreçades a emprenedors i a empreses en consolidació i l’escola de negocis EADA.

Els ponents han explicat com funcionen aquestes vies de finançament tant per aquells que volen presentar un projecte com per aquells que volen convertir-se en inversors privats i han donat pautes al públic assistent sobre quins són els aspectes claus que cal tenir en compte a l’hora d’anar buscar inversors privats i com s’han de presentar els projectes per aconseguir el finançament .

L’escola de negocis EADA ha presentat el seu servei d’assessorament especialitzat en start-ups amb una metodologia basada en formació, consultoria i coaching amb l’objectiu que els emprenedors entrin amb una idea i surtin amb una start-up. Com a exemple s’ha presentat un cas d’èxit de l’empresa CONTER Control Energia ubicada al Parc Tecnològic de Vallès.

La jornada ha comptat amb la presència del Regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, qui ha explicat que “l’objectiu d’aquest tipus de jornades és afavorir la creació, el creixement i la consolidació d’iniciatives empresarials que tinguin el propòsit d’instal·lar-se a la ciutat”, afegint que “podrem sortir de la crisi ja que tenim tots els ingredients: emprenedors, suport de les Administracions Públiques, empreses i societat civil, cal seguir treballant”. L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha fet la clausura de l’acte, encoratjant els presents a “seguir creant empreses sostenibles que generin ocupació sobretot en sectors de l’economia del coneixement en la que Cerdanyola del Vallès presenta un clar avantatge competitiu”.