Durant aquest mes de gener ha finalitzat el cicle de xerrades empresarials que s’ha realitzat en les instal·lacions del Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

L’objectiu d’aquest cicle de xerrades és donar a conèixer i desenvolupar les competències més ben valorades per les empreses del territori i per tant adaptar el perfil de les persones desocupades a l’oferta de treball existent.

Conèixer què és el que busca una empresa en els candidats, coneixements, competències, habilitats i les actituds més ben valorades han servit per posteriorment i mitjançant la figura d’una tècnica entrenadora de competències desenvolupar aquells aspectes més valorats per les empreses del territori.

Una vegada es realitzava la xerrada informativa es consensuava el pla de treball personalitzat pel desenvolupament de les competències objecte de la xerrada. Aquestes s’han desenvolupat mitjançant tutories grupals on s’ha articulat la consolidació de les competències utilitzant tècniques de role-playing i dinàmiques grupals. Tècniques que han permès a la formadora avaluar el desenvolupament i consolidació de les mateixes.

Per incrementar l’efectivitat del procés s’ha aplicat una eina de diagnosi de competències transversals desenvolupada pel mateix Servei Municipal  d’Ocupació. Aquesta eina aporta un plus d’efectivitat en el procés d’anàlisi, reflexió i acompanyament en la recerca activa de feina. 

L’entorn i l’ambient distès de la sala on s’han realitzat les xerrades ha fomentat la participació de les persones assistents. S’han pogut realitzar preguntes als gerents i responsables de recursos humans, principalment qüestions relacionades sobre els processos de selecció i qüestions que no tenen cabuda en un procés de selecció.

Durant la durada del projecte s’han pogut beneficiar 80 persones que han realitzat un total de 71 entrevistes en processos de selecció i un percentatge d’inserció del 34%.

Aquest projecte no hauria estat possible sense l’ajut desinteressat d’organitzacions arrelades en el territori. S’han realitzat set xerrades empresarials comptant amb l’assistència de : 

  • Sumargo 92 ( Supermercats Hermanos Martín )
  • Gràfiques Maculart
  • Grup Sabater Nuri
  • Grup MH
  • Ferreteria Maranges
  • Radan Desintec
  • Mutua Fiatc.

Des del Servei Municipal d‘Ocupació volem agrair la tasca i el compromís  amb el territori de les empreses col·laboradores.

Adjuntem imatges de les empreses col.laboradores.

Font: web www.cerdanyolaoberta.cat