Aquesta nova empresa spin-off adherida al Parc de Recerca UAB ofereix un sistema de suport als esportistes i organitzadors d’esdeveniments que agilitza la promoció, gestió i recomanació de competicions esportives per Internet.

Finixer ha estat premiada amb 20.000 euros en la quarta edició del Premi a la Iniciativa i a la Capacitat Empresarial, convocat pel Consell Social de la UPF i la Fundació Banc Sabadell per incentivar la cultura emprenedora entre els joves universitaris i reforçar els vincles entre la innovació universitària i el teixit social i productiu.

Al capdavant d’aquesta spin off, hi ha un emprenedor de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC (IIIA-CSIC). Eric Teruel, llicenciat en Enginyeria Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Emprenedoria i Innovació per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), pretén donar resposta a les necessitats d’organitzadors i esportistes proporcionant-los-hi una plataforma web centralitzada per a la promoció, gestió i recomanació d’esdeveniments esportius -com maratons, triatlons, muntanyisme- i agilitzar i facilitar la inscripció als esdeveniments, aconseguint una millor participació i difusió.

L’accés a la informació de les diferents competicions acostuma a ser insuficient, difícil i poc àgil. Per això un dels objectius bàsics de Finixer és potenciar la usabilitat i conducció de la pàgina per aconseguir un sistema fàcil d’usar i accessible pels esportistes, agilitzant el procés d’inscripcions i la localització d’esdeveniments. El sistema es basa en dos elements fonamentals: un gran centre d’informació per als esportistes i els organitzadors, i el motor d’intel·ligència artificial FairEcho, base tecnològica de Finixer, que recomana a cada usuari de manera personalitzada quines accions realitzar en funció de la rellevància que tenen o han pogut tenir per ell o altres usuaris amb perfils.

Data d’elaboració: 30/11/2011
Font i fotografia: notícia PRUAB, 25/11/2011