El Servei d’Igualtat i Feminisme i el Servei de Promoció Econòmica han organitzat una formació per als diversos Plans Locals d’Ocupació de la Ciutat.

 

L’Ajuntament, a través del Servei de Promoció Econòmica té contractades a diverses persones a través dels Plans d’Ocupació Locals de la Diputació de Barcelona. En concret son Plans pertanyents al programa de la Diputació de Barcelona 2023 dins del catàleg de serveis 2020-2023 i del programa de l’AMB de Millora de serveis i infraestructures a la població de Cerdanyola del Vallès. Els perfils professionals son: Auxiliar administrativa, conserge, electricista, oficials de la construcció, pintor, guixaire i operaris i operaria polivalents.

 

El passats dia 17 de juliol es va realitzar una formació de dues hores en matèria feminista i LGTBIQ+. La formació es va desenvolupar de forma participada i dinàmica, on l’objectiu era el de reflexionar sobre el feminisme i les diversitats sexuals i de gènere a través del diàleg i les dinàmiques de grup.

 

El marc teòric del taller versava en relació amb conceptes clau del feminisme com: les dimensions del gènere, les desigualtats de gènere, les microviolències, les LGTBIQ+fòbies, el patriarcat i les violències masclistes.

 

Durant els tallers també es va detallar el servei municipal vinculat a les polítiques feministes de la ciutat: el Servei d’Informació i Atenció a les Dones i les Diversitats Sexuals i de Gènere, ubicat a l’Espai de Recursos Feministes: “La Caseta”, al Carrer de les Belles Arts, 19.

 

La valoració dels tallers ha estat molt positiva, tant per les persones que hi han participat com pels dos serveis organitzadors. Des de l’Ajuntament apostem per la transversalitat feminista i aquesta acció n’és un clar exemple. La voluntat de l’equip de govern és la de seguir treballant per incorporar la perspectiva de gènere a totes les polítiques públiques.