General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA ASI), fabricant líder de sistemes de vehicles aeris pilotats per control remot (Remotely Piloted Aircraft, RPA), radars i solucions per a sistemes electro-òptics i missions associades, i SENER, empresa ubicada al Parc Tecnològic del Vallès,  han anunciat la signatura d’un acord de col·laboració per la promoció del dron multimisión Predator B® RPA per donar suport a les necessitats de vigilància aèria i reconeixement d’Espanya.

“GA-ASI està orgullós de formar equip a Espanya amb SENER, una companyia líder d’alta tecnologia amb un llarg historial d’èxits en els sectors de Defensa i Seguretat”, ha declarat el president de Aircraft Systems, GA-ASI, Frank W. Pace. “GA-ASI es compromet plenament a treballar amb la indústria espanyola, ja que creu que l’èxit d’aquest programa requereix associar-se amb la indústria local per proporcionar la innovació col·laborativa que potenciï les capacitats del Predator B per al Govern d’Espanya.”

L’aliança entre GA-ASI i SENER ofereix una valuosa suma d’experiència en suport al programa Predator B per a Espanya. Amb una capacitat operativa provada de més d’un milió d’hores de vol, el Predator B de GA-ASI ofereix un continu coneixement de la situació sense parangó, protecció de fronteres terrestres i accessos marítims, en suport a les missions a l’exterior, i operacions de salvament en àrees afectades per desastres naturals. Complementant aquestes capacitats, SENER aprofitarà la seva experiència provada en enginyeria per optimitzar la recopilació de dades del Predator B per al client. Aquesta aliança crearà llocs de treball a Espanya d’alt nivell tecnològic en el camp de ràpid creixement dels vehicles aeris pilotats per control remot.

Per la seva banda, el vicepresident de SENER, Andrés Sendagorta, ha expressat: “És un honor per SENER associar amb General Atomics Aeronautical Systems en suport del subministrament del Predator B al Govern d’Espanya”. I ha afegit: “Al mateix temps, és una satisfacció poder posar a disposició del Ministeri de Defensa espanyol nostra experiència i capacitats tecnològiques incorporant a altres companyies espanyoles en benefici d’aquest exigent projecte per posar en servei el primer sistema d’aquest tipus que estarà operatiu a Espanya “.

Font: web SENER