L’IRTA participa en un projecte per millorar l’eficiència productiva de noves varietats de fruites amb la genòmica molecular. Un nou projecte d’investigació, a càrrec d’un equip paneuropeu d’investigadors, entre els que s’hi troba l’IRTA, proveirà el sector fructícola de la tecnologia genòmica capdavantera, a fi de millorar l’eficiència de producció i satisfer les demandes tant dels agricultors com dels consumidors. El projecte, anomenat FruitBreedomics, té per objectiu final aconseguir cultius d’alta qualitat resistents a les malalties a través de sistemes agrícoles sostenibles i en el marc del canvi climàtic global.

La col·laboració internacional involucrada en el FruitBreedomics compta amb la participació de 24 socis més altres 3 convidats, que aporten al projecte una àmplia experiència i un know-how específic en genètica, genòmica, ecofisiologia i bioinformàtica. Els científics implicats procedeixen d’instituts d’investigació, universitats i petites i mitjanes empreses de 10 països europeus, a més de Sud-àfrica, Nova Zelanda, Israel, Xina i Estats Units.

La contribució de l’IRTA en FruitBreedomics està a càrrec d’investigadors de l’àrea de Producció Vegetal, i concretament dels programes de Genòmica i Biotecnología, Fructicultura i de Postcollita, els quals lideren dos dels vuit grups de treball previstos. El projecte compte amb un pressupost de 10 milions d’euros de pressupost, dels quals més de la meitat (6 milions) són finançats pel Setè Programa Marc (7PM) de la Comissió Europea.

Data d’elaboració: 08/06/2011
Font: notícia Gencat:07/06/2011
Fotografia: logo IRTA