La Beca Rotary premia un projecte per comercialitzar un mecanisme per l’autocontrol de la litiasis a casa.

Rosendo Garganta ha estat el guanyador de la I Beca Rotary Impuls a l’Emprenedoria pel seu projecte empresarial Global Health Home Devices, que treballa en un prototip per l’autocontrol de la litiasis a casa que té previst sortir al mercat al 2014.

Global Health Home Devices va ser escollit entre els sis projectes finalistes com a guanyador de la I Beca Rotary, un premi que es va lliurar en el marc de la I Nit Cerdanyola Empresarial. Rosendo Garganta, enginyer industrial i electrònic, és el fundador de Global Health Home Devices, empresa que es vol dedicar a desenvolupar serveis mèdics per utilitzar-los al domicili. Ara mateix estan treballant en un prototipus per permetre l’autocontrol des de casa de les pedres al ronyó. Global Health Home Devices treballa en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears, el Centre Nacional de Microelectrònica i ASCAMM per tenir el producte a la venda en farmàcies i parafarmàcies al 2014.

Avui en dia el tractament de les pedres al ronyó consisteix bàsicament en beure molta aigua. El dispositiu que està desenvolupant Global Health Home Devices vol ser una eina que facilitarà al pacient el tractament de les pedres al ronyó, avisant-lo sobre les mesures correctores més convenients.

La beca consisteix en 2000 euros en metàl·lic i tot un seguit de serveis per ajudar a posar en marxa l’empresa, com disseny de web i local, gestions administratives i constitució de societat, que Rosendo Garganta espera que “ens ajudi a entrar en contacte amb altres empresaris interessats en invertir en el nostre projecte”. Garganta agraeix el recolzament que suposen beques com l’oferida pel Rotary de Cerdanyola, ja que “resolen moltes qüestions de tipus administratiu i permeten entrar en contacte amb un entorn disposat a enfrontar la crisi, tot i estar per darrere de països com Zàmbia quant a creació d’empreses”. Global Health Home Devices s’ubicarà a Cerdanyola, ja que Rosendo Garganta ho considera un lloc ideal per la presència de moltes empreses dedicades a l’economia del coneixement, amb el Parc de l’Alba, el PTV o la UAB.

El premi de la I Beca Rotary està dotat amb 2.000 euros en metàl·lic, i l’assessorament empresarial gratuït amb prestacions com un any d’honoraris professionals gratuïts per la gestió dels serveis laborals, comptables i fiscals; la constitució de la societat abans de final d’any 2012; el dissseny del local, aportació de la documentació gràfica per a la sol·licitud del permís d’obres i seguiment d’execució de les obres, i el disseny del web corporatiu més un any de hosting.