El passat mes de setembre, la Cornell University, l’escola de negocis INSEAD i l’Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI)  va publicar la vuitena edició del The Global Innovation Index (GII) 2015, document de referència i instrument d’anàlisi comparatiu entre països en matèria d’Innovació.

L’estudi analitza 141 economies de tot el món sobre la base de 79 indicadors, amb els quals s’avaluen tant les capacitats com els resultats (quantificables) en l’àmbit de la innovació. Suïssa encapçala les 10 economies més innovadores del món i manté el lideratge respecte al 2014 seguit pel Regne Unit que ocupa la segona posició, ascendint 8 llocs respecte l’any passat. Suècia ocupa la tercera posició.

Finalment, comentar que l’Estat espanyol ocupa la posició 27 a nivell mundial i la número 18 de les 39 economies europees analitzades. En relació als seus indicadors, destacar que presenta debilitats sobretot en l’indicador que fa referencia a l’eficiència productiva i concretament en l’absorció de coneixement per part de les empreses i les relacions/col·laboracions vinculades amb la innovació. També afegir que presenta més fortalesa en la infraestructura i concretament en les tecnologies TIC, en els serveis públics online i en l’àmbit de la sostenibilitat. S’adjunten 2 infografies resum.

FONT: CERDANYOLA OBERTA