Youtube llança Google AdWords per a vídeo.

L’objectiu d’aquesta eina és ajudar a incrementar la notorietat dels anunciants gràcies a la publicitat en vídeo.

A través de Google AdWords per a vídeo, els anunciants solament paguen quan l’usuari decideix veure el seu anunci. A més, poden crear i administrar campanyes de vídeo utilitzant la mateixa plataforma que els seus anuncis de la xarxa de cerca i de display.

Des del blog oficial de Google Espanya se subratllen els avantatges d’aquest nou model publicitari. La primera, que AdWords per a vídeo ofereix un ampli ventall d’opcions per arribar al públic adequat. Tal com exemplifiquen des del lloc web de la companyia, l’anunciant pot promocionar el seu vídeo per paraula clau perquè aparegui en els resultats de cerca de YouTube, o pot triar mostrar l’anunci en el contingut que més interessi als seus clients, com a esports o música.

Una altra de les opcions que facilita la plataforma és la possibilitat de mesurar l’eficàcia de la inversió. AdWords per a vídeo permet saber al client de quina manera els usuaris s’impliquen amb la marca durant i després de mirar el seu anunci. També pot saber la quantitat d’usuaris que van veure el vídeo complet, van visitar el seu lloc web, van romandre al seu canal per veure un altre vídeo o es van subscriure al seu canal després d’haver vist l’anunci.

Finalment, aquest sistema, a través dels anuncis de vídeo de TrueView, facilita que l’anunciant pagui únicament quan els usuaris triïn veure el seu anunci (hi hagi interacció), de manera que no es cobrarà quan saltin l’anunci perquè no els interessa o perquè ja ho han vist. Això significa, diu la companyia, que el pressupost dels anuncis dependrà dels usuaris interessats en el seu vídeo. En mostrar una superposició de frase interactiva en el seu vídeo, l’anunciant pot proposar una venda o una oferta determinada als seus clients, compartir més informació sobre la seva empresa o generar més tràfic al seu lloc web.

Font i fotografia: notícia de www.marketingnews.es 24/04/2012