Entendre bé que és la innovació i cóm gestionar-la, és molt important per a totes les empreses, emprenedors i ciutadans de la nostra ciutat, ja que els pot ajudar a aplicar-la i a ser més competitius en el mercat.

 Què significa la innovació?

S’utilitza per referir principalment als productes,però en l’última dècada, les empreses han estat posant més i més èmfasi en la innovació de nous serveis i models de negoci també. A la llum d’això, les companyies han de canviar i donar un altre cop d’ull a com gestionar la innovació.

“La innovació és una de les zones menys ben gestionada en la majoria de les empreses i sobre tot a les PIMES”. Això condueix a un malbaratament de recursos i errors costosos. No és l’esforç que les empreses posen en la innovació que decideix l’èxit. En canvi, és com les empreses fan la innovació que separa els bons líders dels altres. “
 
La majoria de la informació sobre gestió de la innovació disponibles en l’actualitat és estructurada, abordant qüestions específiques com la tecnologia o les finances. Però com els límits de la innovació s’expandeixen, cada cop més els directius necessiten coneixements i eines pràctiques que transcendeixen aquestes estructures funcionals.

 

Adjunt trobareu un document expliquant aquesta càpsula.

 

Data d’elaboració: setembre 2011

Fonts:

– The Innovation manual. David Midgley, 2009

–  Guia dela Gestiódela Innovació. RobertGoldsmith