HP ha inaugurat aquest dijous el seu primer centre de Virtual Private Cloud a Espanya , que compta amb una doble ubicació a l’Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola del Vallès ( Barcelona ) i al qual ha destinat una inversió inicial de 8,14 milions d’euros que pot arribar als 26 milions en els pròxims nou anys si completa dues fases d’ampliació que la companyia durà a terme si es compleixen les seves previsions de negoci .

El director general de Serveis a Empreses d’HP Iberia , Enrique Solbes , ha explicat en roda de premsa que per ara estan rebent més demanda de la prevista i aviat esperen anunciar un client important per al nou centre de serveis en el núvol d’Espanya, el número 15 de la companyia a tot el món d’aquest tipus .

El centre està obert a qualsevol empresa , i també dóna servei a la Generalitat de Catalunya , que ocupa un 15% de la capacitat inicial de la instal · lació , que permet el pagament per ús , i fins i tot sol · licitar recursos diaris .

Per la seva doble ubicació permet un elevat grau de disponibilitat ( 99,9% ) i també ofereix la recuperació del sistema en menys d’una hora , així com la interoperativitat amb altres infraestructures ‘cloud ‘ i tradicionals .

El vicepresident per a Europa del departament d’Infraestructures de HP , David Bickerton , ha explicat que les empreses clients podran gaudir de més flexibilitat , velocitat i agilitat en la provisió de serveis , infraestructures i aplicacions , tot això amb seguretat .

Font: web europapress.es