El centre donarà servei a clients a nivell mundial i estarà operatiu a mitjans d’aquest any 2013. El primer client del centre serà la Generalitat de Catalunya.

La companyia IBM obrirà a Cerdanyola el seu primer centre cloud a Espanya per donar servei als seus clients a nivell mundial que estarà operatiu a mitjans d’aquest any 2013.

El primer client serà la Generalitat de Catalunya que utilitzarà el centre de dades per transformar les aplicacions i consolidar la informació de l’àrea de sanitat, benestar i família.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Francisco Ortiz, indica que a Cerdanyola tenim les condicions perquè es puguin instal·lar aquest tipus d’empreses que donaran servei a d’altres de tot el món. Ortiz assegura que és una bona notícia per al futur de Cerdanyola i que darrera d’aquesta instal·lació vindran altres empreses de serveis.

Francisco Ortiz indica que la nostra població “és una ciutat competititva en el segment d’aquest tipus d’empreses de clúster” i assegura que des de fa anys es treballa amb aquest objectiu.

Està previst que l’empresa s’instal·li a Cerdanyola a mitjans d’aquest 2013, ja que, segons comenta Francisco Ortiz, “és una feina que es realitza des de fa mesos, ja que s’estan comercialitzant parcel·les” i preparant la zona perquè vinguin aquest tipus d’empreses també administrativament.

El regidor de Promoció Econòmica remarca que aquesta bona notícia per a la ciutat farà que, un cop baixi la crisi, estiguem molt ben situats per notar aquesta activitat econòmica. Segons destaca, per a Cerdanyola serà molt bo perquè darrera d’aquestes empreses vindran altres de serveis per a la creació d’ocupació.

Serveis de qualitat

Segons s’explica des d’IBM, aquest centre se suma així als 8 centres cloud que la companyia ja ha obert en diferents països per donar cobertura als seus clients de tot el món. L’obertura d’un nou centre cloud a Barcelona ha estat possible gràcies a l’existència d’un important nucli d’infraestructura d’IBM en Cerdanyola des del qual ja es dóna servei a diferents clients de l’àmbit financer, així com a la decidida aposta de la Generalitat de Catalunya pels processos innovadors de transformació tecnològica.

Amb aquest projecte, la Generalitat de Catalunya va aconseguir estalvis importants en la seva inversió tecnològica i una major eficiència, al mateix temps que podrà oferir la reutilització de recursos a altres organismes públics, en posar a la disposició d’ajuntaments i universitats el seu centre de dades en el núvol amb IBM. El contracte amb IBM –signat en el quart trimestre de 2012— ronda els 140 milions d’euros per als propers 10 anys.

Aquest nou centre cloud oferirà a les empreses l’agilitat necessària per competir de manera eficient en un món global i possibilitarà que les administracions i organismes públics puguin oferir serveis de qualitat als ciutadans fent un ús racional dels recursos.

Font: http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/2013/01/30/centre_cloud_ibm