L’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) està entre els 500 centres de recerca més ben valorats del món, segons el rànquing internacional Scimago d’institucions de recerca –el més acurat i prestigiós de la seva categoria–.

El IFAE és un consorci públic creat l’any 1991 entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autónoma de Catalunya (UAB) que integra en el seu equip investigadors dels Grups de Física Teòrica i de Física de Altes Energies del Departament de Física de la UAB.

Un total de 14 centres d’investigació de Catalunya integren aquest any la llista d’Scimago. L’informe ha estat elaborat analitzant els estudis científics publicats per més de 3.000 institucions de 104 països entre les anys 2005 i 2009 i suposa un reconeixement a la qualitat del treball científic que es porta a terme al nostre país.

Centres com l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, impulsat per la UAB juntament amb altres institucions catalanes, (en la posició número 8 mundial), l’Institut Català d’Oncologia (33) o ’Institut Català d’Investigació Química (55) comparteixen les primers posicions de la llista ordenada per l’indicador d’impacte normalitzat amb institucions tan conegudes i prestigioses com el britànic Wellcome Trust Sanger, la Societat Americana del Càncer o l’institut australià George de Salut Internacional. Cliqueu aquí per a més informació.

Font: notícia Portal Excellence, 14/11/2011
Fotografia de Revista Monitor Ambiental, CC 2.0 (by-nc-sa)