Amb l’objectiu de millorar la producció dels concentrats de la marca Fanta, l’empresa Coca-cola ha confeccionat una guia de bones pràctiques en el cultiu de cítrics, concretament taronges i llimones. El projecte ha estat liderat per l’equip de l’empresa Inèdit Innovació, spin-off del Parc de Recerca UAB, que ha realitzat una avaluació de la sostenibilitat dels principals proveïdors agrícoles i industrials dels cítrics utilitzats per Fanta. El projecte, de dos anys de duració, ha contat a més a més amb la col•laboració de l’Institut de Recerca Tecnològica i Agroalimentària (IRTA) de Cabrils que ha aportat coneixements avançats en agronomia.

L’anàlisi ha tingut en compte diferents indicadors mediambientals com ara la petjada de carboni, la petjada hídrica, l’erosió del sòl, l’impacte en la biodiversitat o l’aplicació de fertilitzants en el procés de cultiu. Igualment també s’han tingut en compte els principals estàndards agrícoles Sustaniable Agriculture Initiative (SAI) i Sustainable Agriculture Guiding Principles (SAGP), entre d’altres.

Durant els pròxims mesos la guia serà distribuïda entre els principals agricultors, productors, proveïdors i grups d’interès de Fanta per a la millora de la productivitat de la terra i amb l’objectiu d’incrementar l’eficiència i garantir la sostenibilitat en la producció agrícola.

Com a potencials beneficis de l’aplicació d’aquesta guia figuren l’obtenció de collites més rendibles o la reducció dels costos de producció d’uns 8,8 euros per tona de cítrics, gràcies a la disminució del consum d’aigua de reg. Igualment, es preveu l’estalvi d’entre 53 i 800 euros per hectàrea gràcies a una bona fertilització, així com la minimització de la petjada de carboni en un 23%.

Font: web PRUAB