El passat 16 de març de 2012 es va iniciar la votació del públic de la segona edició del certamen Inspiraciència: concurs de relats d’inspiració científica que organitza el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i que compta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri d’Economia i Competitivitat, a través de la xarxa d’Unitats de Cultura Científica (UCC+i). 

Fins al 15 d’abril, el públic podrà votar els millors relats que s’han publicat al web d’Inspiraciència , en les diferents categories (juvenil i adult) i modalitats (relat curt i microrelat), que sumen un total de 623 relats, el que supera amb escreix el nombre d’obres presentades de la primera edició del concurs (200).

Per participar a la votació, prèviament cal registrar-se i cada participant podrà votar els relats que desitgi en qualsevol categoria i modalitat, amb l’única limitació que només podrà emetre un vot per cada relat diferent i per dia.

A la vegada, un jurat valorarà les contribucions i deliberarà els guanyadors del premi institucional per a cada modalitat, categoria i llengua. Els guanyadors del premi institucional i del públic es donaran a conèixer durant la setmana del 16 al 21 d’abril de 2012. Està previst que l’acte de lliurament de premis tingui lloc el dia 25 d’abril a la Biblioteca de la Sagrada Familia a les 19h.

Inspiraciencia està organitzat per la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona, i compta amb el recolzament de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC, de Biblioteques de Barcelona, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, de la Escuela de Escritores i de l’Editorial Galaxia.

 

Font i fotografia: notícia de www.uab.es 19/03/2012