La investigadora de l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia ambientals, UAB) ha rebut aquesta distinció, que atorguen el Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

El Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han concedit el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove 2013 a Isabelle Anguelovski, investigadora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA).

Anguelovski està especialitzada en problemes de pobresa relacionats amb desigualtats mediambientals. Aquest premi compta amb una dotació econòmica de 10.000 euros i reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i l’excel·lència del seu treball.

El jurat també ha atorgat el Premi Nacional de Recerca 2013 al professor Elías Campo, catedràtic d’Anatomia Patològica de la UB.

Els Premis Nacionals de Recerca fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. El jurat, presidit per Antoni Esteve, president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, l’han integrat el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el catedràtic de Física Teòrica i ex rector de la UAB, Ramon Pascual; la catedràtica de Dret Penal i exrectora de la URL, Esther Giménez-Salinas; la doctora en Economia Clara Ponsatí; el director general de la Corporació Sanitària Clínic, Joan Rodés; el president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i exrector de la UdL, Joan Viñas; i el conseller delegat d’Universia i exrector de la UPC, Jaume Pagès. El secretari ha estat el director de l’FCRi, Enric Claverol.

Font: web UAB