Ens plau convidar-vos a la jornada “Comunitats Energètiques, Una Oportunitat per a les Empreses“, organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració del Parc Tecnològic del Vallès i Cerdanyola Empresarial – Associació d’Empreses de Cerdanyola del Vallès.

 

Aquest esdeveniment tindrà lloc el proper dimecres 03 de juliol de 2024, de 09:00 a 10:30 hores, a la Sala A de l’Edifici Centre d’Empreses – Avda. Parc tecnològic, del PTV de Cerdanyola del Vallès.

 

Detalls de l’esdeveniment:

 

·       Títol: Comunitats Energètiques, Una Oportunitat per a les Empreses

·       Data: Dimecres 03 de juliol de 2024

·       Hora: 09:00 – 10:30 hores

·       Lloc: Sala A de l’Edifici Centre d’Empreses – Avda. Parc tecnològic, del PTV de Cerdanyola del Vallès.

·       Moderador: José Luis Rodríguez Espantoso, Agent Local d’Innovació

·       Ponents: Rosa Andrés Ventura i Roger Pons Matarín, Tècnics del Consell Comarcal del Vallès Occidental

 

Objectiu de la jornada:

 

L’objectiu d’aquesta jornada és crear suficient interès entre els participants perquè pugui sorgir la primera comunitat energètica del municipi. Durant la sessió, es tractaran temes com els autoconsums compartits, les comunitats energètiques (CE), les modalitats d’autoconsum, les actuacions d’eficiència i estalvi energètic, la figura del gestor de la CE, els avantatges de les CE, el procés per formar una CE, el finançament públic, i experiències en altres municipis.

 

Programa de la jornada:

 

·       Introducció als autoconsums compartits i comunitats energètiques (CE). Diferències

·       Modalitats d’autoconsum compartit

·       Actuacions d’eficiència i estalvi energètic dins de les CE

·       La figura del gestor de la CE

·       Avantatges de les CE

·       Procés per a poder formar una CE

·       Finançament públic. Programa CE-Implementa

·       Experiències en altres municipis sobre CE

 

S’adjunta la invitació a la jornada i un enllaç al mapa de l’IDAE, on es pot veure la localització de les diferents CE: https://informesweb.idae.es/visorccee/

 

Comunitats energètiques

La transició energètica és una realitat. Per a això s’han creat les comunitats energètiques.

Les comunitats energètiques són un tipus d’associació, on poden associar-se tot tipus d’empreses. En aquesta comunitat hi haurà empreses que tinguin cobertes aptes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, i altres que no, però totes es beneficien de l’energia generada, i participen en els costos d’explotació. D’altra banda, totes poden beneficiar-se d’altres actuacions encaminades a l’eficiència energètica: canvi de cobertes, rehabilitació de façanes, punts de recàrrega de vehicles, etc.

A nivell de subvencions per a la creació de comunitats energètiques, una de les més importants és el programa C-Implementa, de l’IDAE, on s’espera que la convocatòria per a aquest any 2024 sigui al setembre.

 

Esperem comptar amb la vostra assistència per explorar les oportunitats que les comunitats energètiques poden oferir a les vostres empreses. La confirmació d’assistència es pot fer a través del correu electrònic: rodriguezejl@cerdanyola.cat.