Cerdanyola del Vallès acollirà una sessió participativa per informar a la ciutadania sobre els avantatges de l’energia solar i les vies per accedir-hi, donant a conèixer els ajuts i subvencions vigents per l’autoproducció.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han organitzat una sessió per informar sobre els beneficis ambientals, econòmics i socials que l’energia solar pot aportar al conjunt de la ciutadania, i les possibilitats d’ajuts i subvencions per finançar-la. L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes Enric Granados, de la Biblioteca Central de Cerdanyola, el proper 4 de maig a les 18.00 h, amb entrada gratuïta.

L’acte s’iniciarà amb l’equip tècnic de l’Àmbit de Promoció Econòmica on es presentarà l’Oficina de Sostenibilitat i Transició Energètica i el programa d’eficiència energètica per als comerços, a través del qual es facilita informació i assessorament per ajudar a reduir la despesa energètica i en conseqüència el seu cost.

La ponència posterior serà a càrrec d’Ivan Capdevila, director d’ERF Energia & Sostenibilitat, i s’abordaran qüestions relacionades amb la producció d’energia solar a nivell domèstic, tant en cases unifamiliars com en blocs d’edificis plurifamiliars. També s’explicaran les subvencions i ajuts vigents orientats a finançar aquestes instal·lacions, les bonificacions a les quals poden optar els usuaris, i les possibilitats d’estalvi econòmic en la factura energètica.

Addicionalment, es farà un repàs d’alguns dels casos d’èxit més rellevants dels municipis metropolitans.

Es tracta d’una sessió dinàmica i participativa, que comptarà amb un torn obert de preguntes i comentaris per resoldre dubtes i ampliar informació.

La dinamització de l’acte anirà a càrrec de l’equip tècnic de l’Ajuntament de Cerdanyola i la consultoria energètica i ambiental ERF Energia & Sostenibilitat.

 

Data: dijous 4 de maig de 2023

Hora: 18.00 h – 20.00h

Lloc: Sala d’Actes Enric Granados de la Biblioteca Municipal (Pl. Enric Granados, 1)

Entrada: gratuïta i oberta a tothom

Inscripcions: www.cerdanyolactiva.cat