La UAB organitza el Dia de l’Emprenedoria per als seus estudiants

La UAB dedicarà per primera vegada una jornada a impulsar l’esperit emprenedor entre el seu alumnat. El Dia de l’Emprenedoria tindrà lloc el proper dijous, 22 de novembre, a la Facultat d’Economia i Empresa, amb un programa que inclourà xerrades d’emprenedors de dins i fora de la Universitat i d’experts en creació d’empreses i tallers formatius sobre els diferents aspectes que hi estan relacionats. La jornada serà gratuïta i oberta a estudiants de grau dels últims cursos i de doctorat i a doctors que van llegir la tesi el curs passat.

La Jornada comptarà amb la participació de diversos joves investigadors de la UAB que han creat empreses en els últims anys. Ja en la conferència inaugural els cofundadors i conselles delegats d’AB-Biotics, Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, titolada “De la Universitat al Mercat Alternatiu Borsari” explicaran l’experiència viscuda en la creació d’aquesta empresa. Ambdós emprenedors, van estudiar Bioquímica i Ciència i Tecnologia dels Aliments a la UAB. AB-Biotics va començar com una spin-off de la Universitat i ha esdevingut ja una de les empreses més importants del món actualment en l’àmbit de la biotecnologia.

Parlaran també de les seves vivències emprenedores Óscar Prado, director d’Aeris, spin-off dedicada a la neteja de contaminants en aigües o gasos residual mitjançant tecnologies biològiques; Xavier Roca, fundador de Visual Tagging Service, que desenvolupa una tecnologia de visió per computador per a l’àmbit publicitari i Marc Grau, impulsor de Socol Tecnologia Social, consultoria en ciències polítiques i socials.

El programa inclou també xerrades i tallers formatius impartits per experts sobre diversos aspectes relacionats amb la creació d’una empresa, com ara quins són els primers passos a fer, com trobar finançament, quines normatives s’han de complir, com ens podem promocionar, quines maneres hi ha d’emprendre i què s’ha de fer si es vol ser un emprenedor en l’àmbit de les ciències socials.

Finalment, hi haurà una altra sessió dedicada a nous projectes d’emprenedoria relacionats amb el sector alimentari i enològic d’alta qualitat, protagonitzats pels joves que els estan desenvolupant amb èxit.

El Dia de l’Emprenedoria forma part de les activitats del Programa “UAB-Emprèn”, una iniciativa que pretén potenciar la creació d’empreses d’alt valor afegit per part dels estudiants de la Universitat, a través de formació i d’assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb l’emprenedoria.

El Programa “UAB-Emprèn” està finançat pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i és impulsat des de Treball Campus, servei de la Universitat que ofereix als alumnes la possibilitat de posar en pràctica en el món laboral els coneixements que han anat adquirint a la Universitat i els facilita la integració al mercat de treball.

Els estudiants que vulguin participar-hi, s’han d’inscriure en el aquest enllaç

 

Font i fotografia: notícia de (PRUAB)www.uab.es 08/11/2012