Aposta és el primer projecte que l’Autònoma i els seus exalumnes impulsen per a fomentar la recerca feta pels joves investigadors de la UAB. Aquesta iniciativa, pionera en tot l’Estat espanyol, vol generar nous coneixements científics de màxim impacte i utilitat socials.El projecte Aposta compta amb un Consell Assessor format per professionals amb un reconeixement social destacat -tot ells exalumnes de la UAB-, que aportarà una visió innovadora i proposarà nous projectes i iniciatives, alhora que actuarà com a ambaixador permanent de la Universitat. Aquest Consell Assessor, mitjançant una comissió específica, treballarà conjuntament amb la UAB en la selecció i seguiment dels projectes. En aquest Consell d’exalumnes hi ha noms coneguts com el director de l’escola Bellaterra, Jaume Cela, la biòloga Anna Veiga, l’economista Marta Lacambra, el metge i president de la Fundació de Lluita contra la Sida Bonaventura Clotet, l’escriptor David Castillo, el químic Xavier Duran o les periodistes Maria Casado i Susana Grisó, entre molts altres.

La primera edició del programa Aposta vol impulsar la recerca dels joves investigadors de la UAB – amb edat igual o inferior a 40 anys-, facilitar la dimensió internacional de les seves activitats i afavorir la difusió dels resultats a la societat. En aquesta primera convocatòria es subvencionaran projectes dels àmbits de la Salut, Medi Ambient, Progrés socials i cultural, Comunicació i llenguatge i Tecnologies innovadores amb un màxim de 25.000 € per projecte.
El conjunt de joves investigadors de la UAB als que va adreçada la convocatòria és un col·lectiu de més de 330 possibles beneficiaris.

El programa, patrocinat per diverses entitats i empreses -a més del propi Consell Social de la UAB hi col·laboren Ab-Biotics, Freixenet, Novartis, l’Obra Social “La Caixa” i RBA- , vol ser l’inici d’una àmplia i forta xarxa de relació de la UAB amb els seus exalumnes. La implicació d’aquests ha de garantir tant la continuïtat d’APOSTA com la posada en marxa d’altres projectes futurs de la UAB.

La convocatòria s’obrirà el dia 4 de juliol i es tancarà el dia 19 de setembre de 2011. La selecció i seguiment de projectes anirà a càrrec d’una comissió específica del Consell Assessor que treballarà conjuntament amb la Comissió d’Investigació de la UAB. La resolució es preveu al llarg del mes de novembre de 2011 i es farà pública al portal de la UAB a Internet.

Font i fotografia: notícia Portal Excellence.cat, 01/07/2011