La iniciativa Emprenedors XXI està dotada amb més de 400.000 euros en premis en metàl·lic, programes de formació d’elit i l’accés a ponts d’internacionalització a Silicon Valley, Tel Aviv i Nova York

La Caixa, a través de Caixa Capital Risc, convoca enguany la vuitena edició dels Premis EmprenedorXXI, co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través d’ENISA. Considerada com una de les convocatòries de referència per a projectes d’innovació d’Espanya, l’objectiu dels Premis Emprenedor XXI és identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació (amb menys de dos anys al mercat) amb major potencial de creixement. Durant les seves 7 edicions, els Premis EmprenedorXXI han aconseguit reconèixer i premiar 175 projectes empresarials entre més de 3.000 empreses participants.

Les pimes i micropimes que vulguin participar podran presentar la seva candidatura fins el pròxim 10 d’abril. A través d’un procés de selecció s’escolliran 17 finalistes, un per cada comunitat autònoma, que passaran a competir a la fase estatal.

Els premis estan pensats per contribuir al desenvolupament dels projectes dels emprenedors d’acord amb les necessitats de la fase en la que es troben. Per aquesta raó, els premis que s’ofereixen a les empreses de recent creació es centren en un programa de formació d’elit (el curs d’acceleració per a emprenedors Ignite Fast Track, impartit a la Universitat de Cambridge) i en un programa d’acompanyament ofert per la gestora de capital risc de “la Caixa”. Igualment, els tres finalistes de la fase estatal també tindran la possibilitat de participar en un dels ponts internacionals organitzats per Caixa Capital Risc per a visitar principals pols d’innovació del món: Silicon Valley o Nova York (EEUU) i Tel Aviv (Israel).

A més a més, els guanyadors autonòmics obtindran un premi en metàl·lic de 5.000 euros i 20.000 euros l’empresa que sigui escollida en la fase estatal.

Creixes?

D’altra banda, els Premis EmprenedorXXI compten amb una segona categoria, denominada “creixes” i dirigida a empreses en fase de creixement. En aquest cas, de totes les candidatures rebudes, es farà una primera selecció de 24 finalistes, els quals obtindran la possibilitat d’assistir al curs intensiu sobre desenvolupament empresarial Executive Growth Program, impartit per ESADE i IESE.

La següent fase consistirà en una segona selecció de 9 finalistes, que rebran com a premi l’accés a un dels ponts d’internacionalització organitzats per Caixa Capital Risc. Finalment, s’escolliran tres empreses guanyadores, una del sector tecnològic, una altra del sector de ciències de la vida i una tercera del sector industrial. Cada una d’elles rebrà 50.000 euros en metàl·lic.

Tots els finalistes de les categories “creixes” i “emprens” poden optar a l’accèssit atorgat per la Fundació “la Caixa” para premiar a la empresa amb major impacte social, dotat amb 25.000 euros.

Font: web PRUAB