Xufré va aconseguir el primer premi en la categoria de Moda Actual a la 48a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa amb el disseny “Temps de Fleurs.

La modista cerdanyolenca Josefina Xufré ha guanyat el primer premi en la categoria de Moda Actual de la 48a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, celebrat el cap de setmana passat a la capital del Pla d’Urgell.

Xufré ha aconseguit el premi pel disseny Temps de Fleurs, d’inspiració floral i amb un abric asimètric dissenyat per la seva filla Laia Pon, que també va fer de model. La cerdanyolenca confessa sentir-se molt feliç per aquest nou premi i destaca la qualitat del jurat d’aquesta edició.

Josefina Xufré porta 13 anys de participació en aquest certamen i ha aconseguit un total de 8 premis, 5 de consecutius. Xufrè treballa en equip amb la seva filla Laia Pon que dissenya els vestits i també els llueix com a model durant l’exhibició del concurs.

El disseny Temps de Fleurs, és un vestit de color blanc d’inspiració floral, va acompanyat per un abric verd asimètric amb cintura marcada i complementat amb una bossa de mà feta d’origami. La peça està confeccionada amb fil de paper.

Xufré explica que a l’hora de treballar els dissenys que presenten al concurs de Mollerussa, la seva filla plasma la idea en un paper i, després, parlen sobre com portar-lo a la pràctica. Sempre valoren que la Laia se senti a gust amb el vestit perquè és ella qui ho ha de portar.

L’edició d’enguany del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que va ser presentada l’actriu i cantant Elena Gadel acompanyada pel mag i actor Eugeni Àlvarez, va comptar amb 85 participants arribats de diferents punts de l’Estat espanyol i també de Mèxic i, per primer cop, d’Itàlia, en resposta a la campanya de divulgació del certamen que es va fer entre dissenyadors d’aquests països. També destaca la important participació aconseguida en la novena edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, que va tenir 52 nines concursants.

Font: web Cerdanyola.info