L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, acompanyada pel director general de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia, José Ignacio Vera, el director general de Recerca de la UAB, Buenaventura Guamis, i el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Martorell, van inaugurar ahir la segona Jornada de Finançament de la Ciència i Innovació Social, que es va celebrar aquest dimarts a la carpa del Parc Tecnològic i que enguany es dedica a les millors pràctiques en el finançament de la ciència i el treball col·laboratiu.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, feia esment a que la situació actual obliga a cercar noves vies de finançament de l’I+D+I, així com trobar una col·laboració per la difusió de projectes molt necessaris pel nostre benestar general.

Per això considera que cal ser conscients que la inversió en coneixement, investigació i talent és imprescindible i prioritari.

El director general de la Fundació Espanyola per a la Ciencia i la Tecnologia, José Ignacio Vera, va destacar la importància dels ajuntaments en la generació de sistemes innovadors, atesa la seva proximitat a la societat i que els fa coneixedors de les demandes socials.

De la seva banda, el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Martorell, va destacar el gran drama actual existent i que es refereix a la manca de finançament privat de la investigació. I per això va demanar influir en l’ambient més proper per mobilitzar diner privat.

En aquest mateix sentit es va referir el director general del Parc de Recerca de la UAB, Buenaventura Guamis, que també va felicitar per la continuitat d’aquesta jornada que es va iniciar l’any passat també a la nostra ciutat.

Altres objectius de la jornada han sigut l’intercanvi de coneixements per al finançament de R+D+I, la creació d’un espai per a la generació de projectes, facilitar posar en comú a possibles inversors amb investigadors i ser una plataforma de contacte entre investigadors, pacients, empreses i organitzacions.

Font: web de Cerdanyola.info