Adreçada a noies i nois a partir de 16 anys i a les seves famílies, la fira permet conèixer les ofertes educatives després de l’ESO
Organitzada pels serveis d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Cerdanyola, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Fira d’Orientació es realitzarà del 9 al 13 de febrer de forma virtual degut a les condicions que imposa la crisis sanitària de la Covid-19.
Cerdanyola, ciutat educadora e integradora, ha volgut mantenir la fira que anualment dedicada a l’orientació formativa per a l’alumnat dels instituts de Cerdanyola i les seves famílies, adaptant-la a la nova realitat amb una programació i uns continguts virtuals.
El programa OrientaCerdanyola, que inclou la fira, està destinat a fer l’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria amb l’objectiu de complementar la tasca d’orientació que es fa als centres educatius, posant recursos professionals al seu abast i crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes.
La Fira estarà activa del 9 al 13 de febrer amb diferents “estands virtuals”. L’alumnat i les famílies podran accedir als expositors que vulguin i participar en les activitats que els interessin.
En aquesta edició de la fira hi participen 640 joves dels instituts Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó, Pere Calders, Escaladei i FEDAC-Cerdanyola, el CFT Flor de Maig, el CFA L’Alzina.
L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha destacat que serveis de l’Ajuntament com Educació, Joventut, Promoció Econòmica o Serveis Socials, en col·laboració amb centres docents i entitats de Cerdanyola i del territori, treballen ajudant a la ciutadania per tal que pugui fer realitat el seu projecte de vida.
El regidor d’Educació i Joventut, David González, ha explicat que la orientació és el procés d’ajuda continua i sistemàtica on interactuen tots els agents educatius del entorn de l’alumnat i que les societats que poden esdevenir millors en el futur són aquelles que inverteixen els recursos educatius en les noves generacions del present.
El programa OrientaCerdanyola està estructurat en 4 fases:
- FASE 1: Xerrades generals d’orientació als instituts
- FASE 2: Fira d’Orientació
- FASE 3: Xerrades específiques a demanda dels instituts
- FASE 4: Xerrades i orientació individual
Abans d’iniciar el període de preinscripció als ensenyaments postobligatoris es faran dues xerrades que ofereix la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’ajudar en l’orientació formativa del jovent.