La Generalitat de Catalunya ha anunciat que el proper mes de setembre obrirà la segona convocatòria de les Comunitats RIS3CAT -agrupacions voluntàries d’empreses i centres d’investigació per desenvolupar nous productes i serveis–, a la qual destinarà aquest any 29M€.
La Generalitat de Catalunya destinarà aquest any 29M€ a l’impuls de grans projectes empresarials de recerca i innovació. Ho farà a través de la segona convocatòria de les Comunitats RIS3CAT, impulsades per ACCIÓ, que tenen per objectiu transformar l’economia catalana a través del desenvolupament de nous productes i serveis. La convocatòria s’obrirà el proper setembre.
Les comunitats són agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema d’R+D i innovació, que mitjançant projectes de 3 anys crearan nous productes i serveis donant resposta a les necessitats de la societat a través de la innovació. D’aquesta manera, s’impulsa la creació d’ocupació d’alt nivell tècnic i científic i futures inversions tècniques i productives. Es preveu que fins al 2020 es mobilitzaran 200 milions d’euros i hi participaran 1.700 empreses i agents del sistema d’innovació català i 6.200 professionals.
El projecte HIGHER, liderat pel PRUAB, analitza aquesta convocatòria
En el marc del projecte de cooperació interregional HIGHER, el Parc de Recerca UAB farà un anàlisi de la definició i implementació de les Comunitats RIS3CAT per comparar-la amb altres polítiques de diferents regions d’Europa.
L’objectiu del HIGHER, finançat amb 1,8 milions d’euros pel programa Interreg Europe, és compartir i intercanviar bones pràctiques entre diferents regions europees per aconseguir polítiques d’innovació que fomentin la col·laboració entre els centres d’investigació i la indústria i, així, enfortir el sistema d’innovació de cada regió.
A finals de setembre ja estarà disponible un informe que agruparà l’anàlisi de nou instruments polítics de foment de la innovació -entre ells les Comunitats RIS3CAT-, que han realitzat les diferents entitats del projecte: la Regió de Marche i la Regió d’Abruzzo, d’Itàlia; Nordregio, de Suècia; el Centre d’Innovació INTELI, de Portugal; el Centre d’Innovació de Lituània; l’Associació de Municipis Urbans d’Eslovènia; la Regió Central de Macedònia, de Grècia, i el Consorci per a l’empresa local de Cambridge i Peterborough, del Regne Unit.
Font: web PRUAB