La III Nit de Cerdanyola Empresarial es consolida com a trobada del món econòmic local i comarcal i espera reunir unes 500 persones per donar reconeixement públic a les iniciatives que ajuden a crear ocupació. La Nit de Cerdanyola Empresarial, en el transcurs de la qual també es lliurarà la Beca Impuls Rotary a l’Emprenedoria, es celebrarà el proper 22 d’octubre a l’Hotel Campus UAB i comptarà amb l’assistència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

La III Nit de Cerdanyola Empresarial aposta per la continuïtat d’una proposta que es consolida com a trobada d’empresaris, emprenedors, comerciants i restauradors. Al llarg de la Nit es lliuraran els reconeixements empresarials en les categories de projecció de ciutat, recerca i innovació, foment de l’ocupació i desenvolupament de negoci, responsabilitat social i corporativa, internacionalització, restauració, comerç i, per primera vegada, es farà un reconeixement a la trajectòria professional.

El president de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, explica que “la Nit serveix per posar la ciutat al mapa econòmic del país, amb la presència de representants del món empresarial de tota la comarca, des d’associacions locals a PIMEC i Foment”. Sisquella destaca que “la petita i mitjana empresa, majoritària a la comarca, sempre ha destacat pel seu compromís social amb el territori, buscant un retorn a la comunitat de la qual forma part. Una petita i mitjana empresa que ha estat una de les grans afectades per la crisi”.

En el transcurs de la Nit Empresarial es lliurarà la Beca Impuls Rotary a l’Emprenedoria per impulsar el projecte més innovador i factible de joves emprenedors de la ciutat. El president del Rotary Club Cerdanyola, Josep Lluís Riart, explica que “la idea de la beca és ajudar a transformar idees en iniciatives empresarials”. La Beca Impuls Rotary a l’Emprenedoria consta d’una dotació econòmica de 2.000 euros, l’assessoria administrativa durant un any a càrrec de la Gestoria Sisquella; disseny del local, aportació de la documentació gràfica per a la sol·licitud del permís d’obres i seguiment d’execució de les obres per Factoria d’Arquitectura; i 40 hores de màrqueting telefònic per CatServeis.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, recordava que la primera edició de la Beca Rotary va distingir el projecte de Global Health Home Devices, de l’enginyer industrial i electrònic, Rosendo Garganta, que treballava en un prototipus per permetre l’autocontrol des de casa de les pedres al ronyó. Dos anys després, Rosendo Garganta ha estat presentat com un exponent de la ciutat en la I Trobada d’Alcaldesses i Alcaldes de la Red Innpulso i Emprenedors Locals.

Tant l’alcaldessa com el regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, es van felicitar per poder comptar amb iniciatives com la Nit Empresarial, “que posen en valor un territori amb una gran potencialitat de futur per la seva situació de centralitat i la concentració d’empreses dedicades a l’economia del coneixement i la innovació”. També han destacat la importància de la col·laboració entre el sector públic i el privat per impulsar la creació d’ocupació.

La III Nit de Cerdanyola Empresarial serà presentada per la periodista Elisabet Carnicé i començarà a les 20.30 hores amb un aperitiu networking. El sopar començarà a les 21.30 hores i la recaptació es destinarà a una entitat de caire social i solidari de Cerdanyola.