S’han presentat 84 projectes per a les quatre modalitats de 23 centres educatius i s’han premiat els que destaquen per la seva emprenedoria, creativitat i innovació

La Nit dels nous professionals ha premiat aquest vespre 10 projectes d’alumnes de Formació Professional de la comarca, en un acte celebrat a la seu de Cecot, amb l’assistència del president delegat del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica i tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació de l’ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado; el director general de la Formació Professional de la Generalitat, Melcior Arcarons, i el president de la comissió de Formació Professional de la Cecot, Ignasi Cusidó. També hi ha assistit el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Manel Pérez.

Dels 10 premiats, 6 corresponen a projectes de centres de formació professional de Terrassa, i els altres són de centres de Rubí, Montcada i Reixac, Sabadell i Sant Cugat. Els i les alumnes guanyadors han recollit el seu premi, amb una dotació econòmica d’entre 500 i 700 euros, i han pogut explicar les característiques del seu projecte i la seva idea. Pel que fa als altres premiats, el Centre Tecnològic Leitat estudiarà la viabilitat econòmica dels projectes de grau superior i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa organitzarà estades internacionals en empreses europees per a dos estudiants.

Aquest certamen està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa i pel Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica (Copevo), amb el suport de la Cecot i de diverses institucions, entitats i empreses.

El president delegat del Copevo, Amadeu Aguado, ha destacat el valor d’aquests projectes per al futur del teixit empresarial del país: “Avui estem demostrant que tenim talent, gent preparada i amb ganes, rigor per construir projectes. Tot això ens fa molta falta i els joves que heu participat en aquest certamen representeu el millor de la nostra societat i la millor esperança que podem tenir en el futur.”

Aguado també ha reclamat el suport dels governs català i central per a la reactivació de l’economia local: “Els ajuntaments necessitem els governs al costat per potenciar les nostres polítiques de reactivació econòmica. No tenim gaires instruments. I els que tenim, els utilitzem creativament, amb ganes. Però ens cal que hi hagi autèntiques polítiques de país per crear empreses i feina.”

Els premis de La Nit dels nous professionals volen distingir el treball d’aquests joves i fomentar la cultura emprenedora. També es vol motivar als i les alumnes de qualsevol família professional per seguir endavant en la seva qualificació i prestigiar la formació professional i valorar-la socialment, tant des dels centres educatius com des de les empreses i institucions. En aquesta ocasió, s’ha convidat a participar els 56 centres d’educació del Vallès Occidental que cursen cicles formatius i PQPI’s.

Els projectes finalistes dels cicles formatius podran optar també al Millor projecte d’emprenedoria de l’alumnat de formació professional, concurs d’àmbit català promogut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Finalment es varen presentar 84 projectes realitzats per alumnes de 23 centres educatius.

La relació de projectes i centres educatius premiats ha estat la següent:

1r premi
Crèdits de Síntesi i/o Projectes de Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa
Centraleta de telefonia IP

2n premi
Crèdits de Síntesi i/o Projectes de Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Institut Montserrat Roig de Terrassa
Eco-petjada

1r premi
Crèdits de Síntesi i/o Projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior

Institut J.V. Foix de Rubí
La Bugaderia Rubí

2n premi
Crèdits de Síntesi i/o Projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior

Institut La Ferreria de Montcada i Reixac
Innovadent SL

Accèssit
Projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior

Institut Nicolau Copèrnic
Gestió d’Incidències de prevenció d’incendis en temps real

Únic premi
Projectes de Programes de Qualificació Professional Inicial

Escola d’Educació Especial Xaloc de Sabadell
El Racó de la Mari

1 premi
Projectes de Cultura Emprenadora, de Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Sant Domènec Savio de Terrassa
Ecoresort

1 premi
Projectes de Cultura Emprenadora, de Cicle Formatiu de Grau Superior

Escola Cultura Pràctica de Terrassa
Auto-rentat 4 potes

Únic premi
Projectes de Creativitat artística

Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat Col·lecció de llibres Serial Cooking

Premi Fundació Mina d’Aigües de Terrassa Millor expedient d’FP de la ciutat de Terrassa
Juan Navarrete García

Composició del jurat

El jurat d’aquesta edició de la Nit ha estat format pel tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació i president delegat del Copevo, Amadeu Aguado; el regidor d’Educació, Manel Pérez; el president de la Cecot, Antoni Abad; el president de la comissió d’FP de la Cecot, Ignasi Cusidó; la coordinadora de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat, Carme Viñas; la Cap de la Unitat Escola-Empresa del Departament d’Educació, Mercè Escudero; la sostdirectora de l’àrea de les Persones i el Coneixement de la Fundació Mina Pública d’Aigües, Dolors Peregrina; la gerent del Consell de la Formació de Rubí, Pilar Rubio; Gloria Serrano, en representació del Leitat, i Gemma Sanz, en representació de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

Font: http://www.copevo.cat/copevoc/noticies/detall.php?apartat=&noticia=275