El proper 26 de març, la Universitat Autònoma de Barcelona organitza una jornada de debat i reflexió sobre la recerca en ciències socials i les estratègies de transferència en aquest àmbit.
L’acte servirà per presentar el nou portal de la Transferència en Ciències Socials i Humanitats de la UAB, que recollirà totes les idees i iniciatives innovadores de la Universitat en aquest camp i en el futur formarà part d’un gran portal de recerca i transferència de tota la UAB.

La rectora de la UAB, Ana Ripoll, donarà la benvinguda i cedirà la paraula al vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB, Bonaventura Bassegoda, qui presentarà els objectius de l’acte. Durant tot el dia es reflexionarà sobre la contribució de la recerca europea en Ciències Socials i Humanitats per abordar els actuals reptes socials i es presentaran diferents casos d’èxit.

En la primera sessió, Louisa Anastopoulou de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea presentarà la guia “Communicating research for evidence based policymaking”. A més, s’abordarà l’estratègia de comunicació, disseminació i impacte de la recerca a través de dos casos d’èxit: dos projectes europeus de recerca.

A la tarda, es debatrà sobre com augmentar la transferència de les universitats a la societat i es presentaran les estratègies adaptades a les Ciències Socials des de la Universitat. Destacarà la presentació del Portal de la Transferència en Ciències Socials de la UAB i de la spin-off SOCOL Tecnologia Social S.L, una empresa consultora i de recerca en l’àmbit de les ciències polítiques i socials que ha sorgit de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP).

La jornada conclourà amb una taula rodona amb investigadors i usuaris de la recerca, moderada per Bonaventura Bassegoda, vicerector de Transferència Social i Cultural i  Àngela Serrano, del vicerectorat d’Investigació UAB. 

L’acte s’engloba en l’activitat del Grup Connect-EU Ciències Socials i Humanitats, una acció de la Generalitat per afavorir la participació de Catalunya dins el 7è programa marc de la Unió Europea, que contempla diverses accions en xarxa de promoció de les Ciències Socials i les Humanitats.

Font i fotografia: notícia de www.uab.es 27/02/2012