• Juan Díaz, com xef executiu de La Tasca de Ca L’Enric, s’ha proclamat guanyador de la IV Edició del Tast Bcn celebrat en el Museu Marítim de Barcelona amb el patrocini del Grup Mahou-San Miguel.
  • El guardó classifica per al Concurs Nacional de Tapes que es celebrarà a la Fira Gastronòmica Internacional Madrid Fusión 2016 el proper mes de gener com a representant de Catalunya.

La Tasca de Ca l’Enric (Carrer dels Reis 24, Barcelona, Tel: 93 692 72 10) i Juan Díaz representaràn a Catalunya en el Concurs nacional de tapes de Madrid Fusión 2016, al proclamar-se guanyadors de la IV Edició del Tast Bcn, celebrada en el Museu Marítim de Barcelona amb el patrocini del Grup Mahou-San Miguel.

El IV Tast Bcn, celebrat entre els dies 8 i 11 d’octubre, ha reunit a 14 restaurants i gastrobars de tota Catalunya que durant 4 dies han delectat a més de 15.000 visitants amb les seves creacions culinàries. A part de la Tasca de Ca l’Enric, els participants de la edició 2015 han estat: El Quim de la Boqueria, Els Tres Porquets, Granja Maribel, La Bacardina, La Barbacoa de Gràcia, La Magia, L’original Experiències Gastronòmiques, Niza Bar, Panchito, Pirineus 1975, Rosti Restaurant i Tenorio.

Durant la nit de diumenge, i com a element estel·lar de l’esdeveniment, es va realitzar el tradicional concurs de tapes valorat per un prestigiós jurat gastronòmic. Juan Díaz va obtenir, de manera unànim, la millor puntuació amb el seu “Rissotto al Nero amb Sèpia”, una deconstrucció d’un plat habitual de la carta en forma de tapa, a base de cruixent de farina d’arròs i tinta de calamar, tartar de sèpia i esferificacions de fumet de peix, tot això matitzat amb traces d’all-i-oli texturitzat.

La creació de la Tasca de Ca l’Enric es va fer, a més d’un premi de 3.000 euros, amb la plaça per anar en representació de Catalunya a la fase nacional del concurs, que es celebrarà durant la fira gastronòmica internacional Madrid Fusión 2016. El segon premi del certamen va caure sobre la Bacardina amb la seva “Boqueta de tonyina i gambes” i el tercer sobre Rosti Restaurant per “Robster Roll”.

D’aquesta manera el cerdanyolenc Juan Díaz segueix les pases de reputats guanyadors del certamen en anys anteriors com el xef Javier Brichetto que a més de conquerir el Tast Bcn 2013 va repetir el guardó posteriorment a Madrid Fusión 2014.

FONT: CERDANYOLA OBERTA