El Parc de Recerca UAB va organitzar el passat divendres 9 d’octubre la trobada “Inversions d’èxit en ciència”, un acte amb l’objectiu de donar a conèixer les empreses i projectes emprenedors sorgits de l’activitat de recerca del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. “Amb aquesta trobada pretenem presentar a possibles inversors les noves oportunitats en tecnologies emergents i ciència aplicada que neixen al campus de la UAB”, va destacar Buenaventura Guamis, director del Parc de Recerca UAB.
Durant l’acte es van presentar sis projectes amb models de negoci trencadors del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, la biomedicina i l’eficiència energètica. “Els inicis de les empreses de base tecnològic són difícils, per això volem crear un espai de trobada per fer xarxa entre aquestes empreses i professionals vinculats al campus de la UAB”, va afegir Guamis.
La trobada també va comptar amb les ponències de Jordi Puiggalí, vicepresident de Recerca de Scytl, una de les primeres empreses nascudes a la UAB i reconeguda internacionalment, i de Xavier Verdaguer, emprenedor en sèrie i fundador d’Image Creativity Center, TMT Factory i Innovalley. Ambdós van ressaltar la importància de mantenir el vincle amb la Universitat i aplicar el coneixement per trobar solucions de mercat.
“La clau de l’èxit de SCytl ha estat la investigació; no només hem aplicat la recerca per crerar una empresa, sinó quw hem continuat fent recerca dins de l’empresa”, va explicar Jordi Puiggalí. Per la seva banda, Xavier Verdaguer va remarcar: “Per assolir l’èxit és imprescindible innovar i arriscar-se, no s’ha de tenir por al fracàs”.
Empreses innovadores
Les sis empreses i projectes que es van presentar són:
- AITech: Empresa especialitzada en el desenvolupament de software en entorns de visió artificial. Ha creat un emprovador virtual que simula l’efecte d’un mirall en temps real i permet als usuaris veure com els hi escau la roba sense haver de emprovar-se-la.
- Delectatech: El projecte principal d’aquesta startup és Delectame, una plataforma SaaS per al món de la restauració. Gràcies a un motor d’Intel·ligència Artificial, ofereix als restaurants una sèrie de recomanacions en temps real i una suite d’aplicacions tecnològiques per tal de simplificar les tasques més complexes i aportar coneixement i control als gestors d’aquest tipus d’establiments.
- Celifast: Ha desenvolupat un biosensor que permet detectar la celiaquia en pocs minuts i de manera senzilla, analitzant la sang del pacient a la mateixa consulta del metge especialista.
- Oxolutia: Empresa que dissenya i produeix materials per eficiència energètica com cel·les solars i superconductors a partir d’impressió inkjet 3D. Aquests materials ofereixen una major eficiència amb menor cost de fabricació que les tecnologies actuals.
- Visual Tagging Services: Desenvolupa una tecnologia basada en visió per computador que permet a les empreses trobar a les xarxes socials totes les imatges relacionades amb la seva marca i identificar els seus usuaris.
- AEInnova: Empresa que ha desenvolupat una tecnologia que permet recuperar el calor residual i transformar-lo en energia, amb moltes aplicacions al sector industrial.
Per llegir tota la notícia, premeu l’enllaç.
FONT: PRUAB