La UAB rep els estudiants estrangers que venen a realitzar-hi una estada amb una sèrie d’activitats informatives i lúdiques que els permetrà familiaritzar-se amb l’ampli ventall d’oportunitats que ofereix el campus: els serveis a la comunitat, les associacions d’estudiants, la vida cultural, etc..

Del 15 al 19 de setembre tindran lloc els International Welcome Days, un cicle d’activitats que l’Àmbit de Participació de la UAB organitza perquè els estudiants estrangers prenguin contacte amb el campus. Començarà el dilluns, dia 15, amb una fira de col·lectius i serveis de la UAB a la Plaça Cívica on els estudiants procedents d’altres països podran conèixer les possibilitats que ofereix la vida al campus més enllà de l’activitat acadèmica. La fira s’instal·larà a les 12 h i, a les 13,30 h, la sala de cinema de la UAB acollirà una xerrada de benvinguda en que intervindrà el vicerector de Relacions Internacionals, Lluís Quintana, i representants de l’Àmbit de Participació i del Servei de Llengües.

Tot seguit, al llarg de la setmana tindran lloc diverses activitats, tallers i xerrades. El dimarts, la Fundació Autònoma Solidària instruirà els estudiants nouvinguts sobre els programes de voluntariat i Dinamització Comunitària UAB i el Servei de Llengües oferiran una xerrada sobre el programa Tàndem d’intercanvis lingüístics. El dimecres, el Servei de Llengües organitzarà un taller d’intercomprensió de llengües romàniques i el col·lectiu Erasmus Students Network (ESN) es donarà a conèixer.

El dijous, es farà un dinar internacional on els estudiants internacionals compartiran menjars típics dels seus diferents llocs d’origen. A la tarda, el SAF oferirà l’activitat “Balla Zumba”. Finalment, el divendres tindrà lloc una sessió del joc Survival Humans vs. Zombies i, el dissabte dia 20, un pícnic al Parc de la Ciutadella (Barcelona) posarà l’epíleg a la setmana d’activitats.

Més enllà d’aquesta setmana lúdica, les persones que realitzen una estada a la UAB procedents d’altres països poden informar-se i demanar suport per a les seves necessitats a través de l’International Welcome Point (IWP), situat a la Plaça Cívica: poden resoldre dubtes sobre la vida acadèmica, aconseguir la targeta d’estudiant de la UAB,informar-se sobre beques o cursos d’idiomes, rebre ajuda per trobar allotjament, etc.

Font: web UAB