El concurs està obert a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de tot el món, entre ells de Cerdanyola.
La UAB acull avui la prova Cangur de matemàtiques 2012, un concurs per a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional que es realitza simultàniament a centres d’arreu del món.

La prova es du a terme a les facultats de Ciències i Ciències de l’Educació i a l’Escola d’Enginyeria (campus de Sabadell) amb la participació de més de 1.000 alumnes procedents d’instituts del Vallès. Concretament, hi participen estudiants de centres de Cerdanyola, Sabadell, Ripollet, Badia del Vallès, Rubí, Montmeló, L’Ametlla i Sant Fost de Campsentelles.

La prova consta de 30 problemes de dificultat creixent i resposta tancada, amb 5 opcions per a cadascun, formulats per posar a prova la lògica dels participants i no tant el seu coneixement de fórmules. Els estudiants, que s’apunten voluntàriament des dels seus centres escolars, disposen d’una hora i quart per resoldre’ls.

Organitzada a nivell internacional per l’associació Le Kangourou sans Frontières i promoguda localment des de 1996 per la Societat Catalana de Matemàtiques, el Departament de Matemàtiques de la UAB s’hi va sumar a partir de 1999. A banda d’oferir aules per realitzar el test, el Departament organitza al llarg del curs una classe preparatòria setmanal per aprofundir en conceptes i tècniques matemàtiques útils el dia del concurs. Enguany, a més, la UAB acollirà el lliurament de premis als estudiants catalans que hi hagin obtingut millors resultats, en un acte que tindrà lloc dimarts 22 de maig.

L’any 2011 van participar a la prova Cangur més de 26.000 alumnes de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Arreu del món, van ser prop de sis milions, procedents de 42 estats, principalment europeus, però també americans i asiàtics. Rússia va ser el més actiu, vorejant els dos milions d’estudiants.

Font: notícia de www.uab.es 06/03/2012

Fotografia de Dave Dugdale CC,2.0 (by-nc-sa)