El dimecres 18 de febrer pròxim, a les 11,30 h, l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà una sessió informativa sobre les Beques Fulbright a càrrec de representats d’aquest programa que ofereixen a titulats universitaris la possibilitat de cursar estudis de postgrau a universitats dels EUA.

Les beques Fulbright estan destinades a graduats que vulguin realitzar estudis de màster de dos anys als Estats Units d’Amèrica; inclouen costos de matrícula, viatge, compra de llibres i materials, manutenció, assegurança mèdica i d’accidents i un conjunt de serveis de suport molt interessants per al becari.

La Comissió d’Intercanvi Cultural, Educatiu i Científic entre Espanya i els EUA convoca 25 beques Fulbright destinades a titulats superiors que estiguin interessats en programes de Master, Ph.D. o, excepcionalment, en projectes d’investigació predoctoral en una universitat nord-americana durant el curs acadèmic 2016-2017 .

La durada de les beques és de 10 a 12 mesos, renovable per un segon període màxim de 12 mesos i el termini per a la presentació de sol·licituds finalitza ell 16 març de 2015. Trobareu més informació a la pàgina web del Programa Fulbright:

http://fulbright.es/convocatorias/ver/1453/ampliacion-de-estudios/2016-2017

Més de 300.00 beneficiaris

Des que es va posar en marxa el 1946, el programa Fulbright ha beneficiat més de 300.000 persones de més de 150 països. Creat per iniciativa del senador James William Fulbright amb l’objectiu de millorar i estrènyer els llaços i la mútua entesa entre els ciutadans nord-americans i els participants d’altres parts del món, el programa està dirigit pel Despatx d’Educació i Cultura del Departament d’Estat del govern dels EUA i té el suport de comissions bilaterals i fundacions de 50 països i d’un centenar d’ambaixades nord-americanes.

El seu finançament procedeix principalment del Congrés dels Estats Units, encara que també té el suport econòmic d’entitats públiques i privades d’aquest país, així com dels Estats participants del programa. L’any 2014 va ser guardonat amb el premi Príncep d’Astúries de cooperació internacional.

Font: web UAB