22 parcs científics i tecnològics, entre ells, el Parc de Recerca UAB, han participat, els dies 8 i 9 de febrer a Màlaga, al Fòrum Transfiere, el primer fòrum europeu per a la Ciència, Tecnologia i Innovació.

Es tracta de la primera trobada d’aquestes característiques, que s’ha conformat com un espai per a trobades B2B professionals entre universitat i empresa. L’esdeveniment ha tingut caràcter multisectorial i ha girat al voltant dels 7 sectors econòmics més innovadors del moment: energia i medi ambient, salut, agroalimentació, telecomunicacions, infraestructures i transport i turisme i serveis.

 

L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) ha participat en el Fòrum Transfiere com una de les entitats col·laboradores, a més de formar part activa del comitè organitzador, presidit per Felipe Romera. Així mateix, l’associació ha comptat amb un estand durant la celebració del Fòrum per donar a conèixer l’activitat que desenvolupen els parcs i com a punt de trobada i networking d’aquests en l’esdeveniment.

 

En total, han acudit a l’esdeveniment 89 grans empreses, 94 pimes i més de 360 ​​grups de recerca de 36 universitats espanyoles, al que cal sumar els 22 parcs científics i tecnològics membres de APTE. A més, amb el suport de l’associació, han assistit a l’esdeveniment 16 empreses ubicades en parcs que formen part de l’associació.

 

Segons el Palau de Fires de Màlaga (FYCMA), l’esdeveniment ha generat 2.500 trobades de treball i hi han participat 1.200 investigadors i empresaris. De tota la demanda i oferta empresarial, que suma un total de 181 entitats, el 43% han estat empreses i entitats gestores de parcs membres de APTE. Així mateix, dels 101 speaker corner programats, 24 dels quals els han dut a terme els parcs membres de APTE, el que suposa el 23,7% de totes les ponències breus celebrades.

 

Font i fotografia:notícia del PRUAB 13/02/2012