El projecte europeu P-SPHERE coordinat per la UAB i amb participació de diferents centres de l’Esfera UAB-CEI, ha obtingut finançament en la darrera convocatòria COFUND-2014. Es tracta de l’únic projecte COFUND POST-DOCTORAL finançat a tot l’Estat. El projecte és una iniciativa institucional promoguda des de l’Equip de Govern i gestionada per la Vicegerència de Recerca de la UAB.

El Programa COFUND, que forma part de les Accions Marie S. Curie d’Horizon 2020, té per objecte estimular programes regionals, nacionals o internacionals, per fomentar l’excel·lència en la formació, mobilitat i desenvolupament professional dels investigadors. Amb aquest objectiu general, COFUND cofinança iniciatives d’incorporació d’investigadors, amb un fort component internacional i intersectorial. 

El Projecte P-SPHERE és un programa plurianual (de 5 anys de durada) al llarg dels quals es faran dues convocatòries per atraure investigadors experimentats, amb el requeriment de la mobilitat transnacional pròpia del programa Marie S. Curie. Estarà orientat a una recerca interdisciplinària al voltant dels reptes estratègics de l’Horitzó 2020 i a la mobilitat intersectorial dels investigadors, amb estades en altres institucions, empreses i centres tecnològics.

El projecte, coordinat per la UAB, compta amb la participació del Centre de Visió per Computador (CVC), de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA), de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona – Centre Nacional de Microelectrònica (IMB-CNM), i de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB).

Font: web UAB