El rànquing QS de les millors universitats del món amb menys de 50 anys d’història situa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en l’onzè lloc, la millor posició de totes les universitats de l’Estat i la quarta més destacada entre les europees.

L’empresa britànica Quacquarelli Symonds (QS), especialitzada en la valoració d’institucions educatives i de recerca, ha publicat el nou rànking QS top 50 under 50, és a dir, una classificació de les 50 millors universitats del món amb menys de 50 anys de vida que es renova cada any.

El resultat d’enguany suposa una millora respecte l’edició de l’any passat del rànquing, quan la UAB va ocupar la 14ª posició. D’altra banda, només quatre universitats espanyoles estan representades al rànquing: a més de la UAB, hi figuren la Universidad Autónoma de Madrid, a la posició 15; la Universitat Pompeu Fabra, a la posició 25; i la Universidad Carlos III de Madrid, a la posició 47.

La classificació està encapçalada per la Hong Kong University of Science and Technology i la primera institució europea que hi apareix és la Universitat de Maastricht, a la setena posició. El rànquing compta amb una representació de 23 països a la que destaquen les universitats d’Austràlia (nou en total) i el Regne Unit (set).

Recentment, en un altre rànquing elaborat per QS, la UAB es va situar entre les 100 millors universitats del món en diversos camps acadèmics: ciències agrícoles i forestals, comunicació, economia, geografia, matemàtiques i física.
Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/06/12/uab.html