El passat 24 de novembre, en el marc del Fòrum Biocat, es va entregar el Premi BioEmprenedor XXI. En aquesta 4a edició van participar dos projectes de la Universitat Autònoma de Barcelona: la spin-off CIMAB i el servei SNIBA.

El Premi BioEmprenedor XXI és una iniciativa que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora i amb visió internacional en el sector de ciències de la vida. Aquest programa, impulsat per “la Caixa”, Barcelona Activa, Biocat, Fundación Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona , pretén facilitar als participants la creació de la seva empresa mitjançant un conjunt d’activitats formatives i l’anàlisi de viabilitat de les idees de negoci.

Enguany, l’empresa Regenear ha estat la guanyadora del premi. Aquesta empresa té com a missió el desenvolupament dels primers biokits per a regenerar el cartílag facial tridimensional a partir de les cèl·lules del mateix pacient. La regeneració de cartílag és la solució definitiva quan es necessiten implants de cartílag facial, com en els casos de pacients que requereixen cirurgia reconstructiva per defectes de naixement o accidents traumàtics, i també en cirurgies estètiques, per augmentar o alterar la forma de les orelles o el nas.

El premi consisteix en una dotació econòmica de 20.000 euros, així com un conjunt d’actuacions dirigides a accelerar el creixement d’aquest projecte, com són un curs formatiu d’alt nivell en estratègia empresarial a la Universitat de Cambridge, presència en una fira internacional de referència del sector i sis mesos gratuïts en la incubadora d’empreses de Barcelona Activa.

Les empreses Endoasic Technologies i Minoryx Therapeutics han estat les finalistes, guardonades amb 10.000 i 5.000 euros, respectivament. La primera és una spin-off de la Universitat de Barcelona que es dedica al disseny i comercialització de nous dispositius i xips semiconductors. Per la seva banda, Minorryx Therapeutics és una empresa que té com a objectiu el descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs prioritzant les malalties rares pediàtriques.

Projectes de la Universitat Autònoma de Barcelona

El Premi BioEmprenedorXXI ha comptat amb la participació d’una quinzena de projectes, procedents d’universitats i entitats d’arreu de Catalunya i focalitzats en diferents subsectors. Entre aquests, dos projectes de la Universitat Autònoma de Barcelona: la spin-off Centre d’Infertilitat Masculina de Barcelona S.L. (CIMAB), i el Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNIBA), que ha quedat entre els cinc finalistes.

 

Data d’elaboració: 30/11/2011

Font i fotografia: notícia PRUAB, 29/11/2011.