Mercabarna és el principal operador logístic alimentari del sud d’Europa.

El treball consistirà en un diagnòstic del malbaratament alimentari produït per l’activitat de tots els operadors que es donen cita a Mercabarna -productors, majoristes i compradors (detallistes, distribuïdors, restauradors, etc.)- per tal de dimensionar-lo, analitzar-ne les seves causes, explorar la percepció dels actors que hi participen i finalment elaborar propostes concretes d’intervenció per tal de reduir el malbaratament alimentari i millorar l’operativa de gestió dels residus orgànics.

En aquest treball hi participarà l’Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); l’empresa Spora Synergies, spin off de la UAB especialitzada en consultoria social; i la Plataforma Aprofitem els Aliments (PPA), una entitat sense afany de lucre que ha aconseguit el suport de diversos representants de la cadena alimentària i de l’administració per lluitar contra el malbaratament alimentari des del camp fins a la taula.

el projecte estarà enllestit a finals de 2015 i podria tenir continuïtat mitjançant la participació del Parc de Recerca de la UAB que, a partir de les dades obtingudes, proposarà a empreses i grups de recerca possibilitats de valorització dels aliments que actualment no s’aprofiten.

Mercabarna recicla el 72% dels seus residus comercials

Mercabarna és el principal operador logístic alimentari del sud d’Europa i contribueix de forma estratègica al proveïment d’aliments i a la seguretat alimentària de Catalunya. Aquest gran mercat és un model de referència per a la resta de mercats majoristes d’arreu del món per les seves polítiques mediambientals i socials. En aquest sentit, Mercabarna disposa d’un Punt Verd dins el seu propi recinte i recicla el 72% dels residus comercials que genera l’activitat de les 800 empreses que hi operen (total de residus generats a Mercabarna: 22.630.000 Kg a l’any). Per altra banda, col·labora amb el Banc dels Aliments des de 2002 afavorint que arribin anualment a aquesta entitat benèfica uns 600.000 kg. d’aliments frescos (productes que ja no es poden comercialitzar però sí consumir), per ser distribuïts entre persones necessitades.

Per a continuar llegint, cliqueu aquí.

FONT: PRUAB