El Parc de Recerca UAB acull fins el divendres 31 de maig el prestigiós Food & Health Entrepreneurship Program de la Universitat California Davis, un programa internacional de formació en innovació i transferència de tecnologia dirigit a investigadors que vulguin desenvolupar projectes en l’àmbit alimentari amb potencial de ser traslladats al mercat.

La Universitat Autònoma de Barcelona ha inaugurat dilluns a les 17 hores, el Food & Health Entrepreneurship Program a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB (PRUAB). Aquest prestigiós programa internacional de formació, que tindrà lloc fins al divendres 31, i s’organitza per primera vegada a Europa, està dirigit a investigadors i a empreses que hagin desenvolupat projectes en l’àmbit alimentari i vulguin traslladar-los al mercat, fomentant la transferència tecnològica i la innovació a la indústria per tal d’enfortir la seva competitivitat.

Entre els participants hi figuren investigadors espanyols i procedents de països tan diversos com Anglaterra, Itàlia, Dinamarca i Finlàndia. Durant tota la setmana treballaran en projectes que poden tenir una aplicació pràctica per a la indústria alimentària i, que al seu torn, busquen incidir positivament en la salut de les persones. Per exemple, la creació d’aliments capaços de prevenir la neurodegeneració i altres malalties, tècniques per millorar la conservació dels aliments frescos, packagings que eviten el desenvolupament de bacteris en els plats preparats o avenços en els productes per a celíacs.

A la inauguració hi ha participat el vicerector de Projectes Estratègics i Planificació de la UAB, el Dr. Lluís Tort, el director del PRUAB i Catedràtic de Tecnologia dels Aliments, Dr. Buenaventura Guamis i el sotsdirector de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), el Dr. Agustí Fonts, a més de comptar amb la presència d’experts internacionals com el professor Pegram Harrison, professor d’emprenedoria de la Saïd Business School de la Universitat d’Oxford i professor principal del programa o Jaume Biarnés, xef de la Fundació Alícia, que ha dirigit una sessió sobre innovació tecnològica aplicada a la gastronomia, entre d’altres.

El curs compta amb la col·laboració del Campus Internacional d’Excel·lència (UAB-CEI), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), la Fundació Alícia, i el suport de Danone i Gallina Blanca Star.