El rànquing QS situa la UAB com a líder de les universitats espanyoles

El rànquing internacional QS, que analitza 2.500 universitats de tot el món i avalua les 700 millors, situa la UAB en la primera posició de les universitats espanyoles i en la posició 176 a escala mundial, escalant 18 posicions respecte a l’última edició.

La UAB ocupa la posició 105 en reputació acadèmica, i destaca la seva posició en àmbits del coneixement com les Humanitats (on ocupa la posició 92) en Ciències Socials (95), en Ciències Naturals (106), en Medicina i Ciències de la Vida (144), i en Enginyeria i Tecnologia (203).
 
QS World University Rànquings ® 2012/2013 es publica avui, 11 de setembre, a la web www.topuniversities.com, així com en les pàgines digitals del diari The Guardian, del diari coreà Chosun Ilbo, i en altres mitjans de prestigi de tot de món. A més, en aquesta edició, els resultats del rànquing també es fan públics mitjançant un acte al congrés de l’European Association of International Education (EAIE) a Dublin, retransmès en directe des de la direcció www.iu.qs.com/dublin/.
 
En aquesta edició del rànquing, el MIT supera la Universitat de Cambridge i la de Harvard i se situa com a la universitat número u del món. La institució, localitzada a Cambridge, Massachusetts, ha estat catapultada a la primera posició a causa dels seus excel·lents resultats pel que fa a citacions i a la proporció d’estudiants per càtedra, conjuntament amb l’increment de les seves facultats internacionals.
 
A Espanya, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Madrid segueixen a la UAB en el rànquing. Un total de nou universitats espanyoles han millorat els seus resultats, encara que les retallades pressupostàries en recerca s’han fet notar, segons els autors del rànquing, en el nombre de citacions.
 
Aquest és el novè any consecutiu que QS publica les seves World University Rànquings ®, els quals s’han establert com l’estudi comparatiu global més llegit de la seva classe. Els rànquings es basen en quatre pilars, la investigació, la docència, l’ocupabilitat i la internacionalització, així com en sis indicadors: la reputació acadèmica, la reputació entre les empreses, la ràtio d’estudiants per facultat, les citacions, la internacionalització de les facultats i la ràtio d’estudiants internacionals. En la present edició s’ha comptat amb un sondeig de més de 46.000 professors i 28.000 professionals, el major escrutini de la seva classe mai realitzat.

 

Font i fotografia: notícia de www.uab.es 10/09/2012