El proper 21 i 22 d’octubre la Facultat de Ciències de la UAB acollirà el primer encontre entre els participants del projecte FP4BATIW, finançat pel 7è Programa Marc de la Comissió Europea – INCO. La trobada servirà per intercanviar coneixements i experiències i establir les responsabilitats de cada soci del projecte.
El FP4BATIW és un projecte de cooperació dirigit a fomentar aliances per implementar les millors tecnologies de tractament i gestió de l’aigua disponibles a la regió Mediterrània. Concretament es duran a terme activitats per millorar la recerca competitiva en l’eficiència de l’ús de l’aigua, la sequera i la gestió de les inundacions, l’ús no convencional de l’aigua i la seva conservació.
El projecte està coordinat pel Grup de Tècniques de Separació en Química (GTS) de la UAB i hi participa el Parc de Recerca UAB i 12 centres de recerca i institucions d’Egipte, Tunísia, Palestina, Jordània i Itàlia. Tots el socis treballen en diferents projectes sobre les tecnologies de tractament d’aigua i posaran en comú tot el seu coneixement per concentrar esforços i maximitzar l’impacte i els recursos de les seves accions.
A més de de coordinar i gestionar el projecte, el GTS aportarà les seves capacitats de gestió de la innovació i assistència tècnica per tal que els participants dels països del Mediterrani puguin establir un sistemes de gestió i valorització de tecnologies en el sector de tractament d’aigües. També proporcionarà assistència tècnica en el tractament d’aigües, la generació de model de negoci i pla de negoci, així com l’avaluació de riscos.
La primera trobada entre els participants del projecte tindrà lloc a la Facultat de Ciències de la UAB el proper 21 i 22 d’octubre. Durant l’encontre es debatran nous enfocaments i eines per a la gestió de l’aigua integrant aspectes de sostenibilitat i enfortint la col·laboració entre les diferents institucions.
La cooperació entre aquestes institucions de diferents països contribuirà a l’adopció de l’Estratègia Mediterrània de l’Aigua i el Pla d’Acció corresponent que servirà de marc financer i instrument per al futur.
El projecte està finançat amb 993.085 euros per la per la convocatòria FP7 – INCO, que dóna suport a activitats de cooperació internacional per crear una política tecnològica i científica sòlida i coherent.
Font: web PRUAB