El rànquing, elaborat pel mitjà de comunicació US News & World Report, classifica les millors universitats de tot el món.

La Universitat Autònoma de Barcelona ocupa la posició 60 a Europa i la 160 mundial al rànquing Best Global Universities que publica el mitjà de comunicació nord-americà US News & World Report. És la segona universitat de tot l’Estat, per darrere de la UB que n’ocupa la posició 96.

El rànquing té en consideració un total d’onze indicadors per avaluar les institucions. La UAB destaca en el nombre de publicacions (posició 138 mundial), les citacions en revistes de referència (142), el nombre d’articles amb impacte elevat (151), la reputació de la recerca (155) i les col·laboracions internacionals (172).

En quant als àmbits de coneixement, la UAB està entre les 100 primeres del món en 6 àmbits: ciència animal i vegetal (62), ciències ambientals (76), matemàtiques (76), economia i negocis (88), agricultura (95) i física (100).

La primera posició en el rànquing l’ocupa la Harvard University, seguida del MIT i de la Universitat de Califòrnia –Berkeley, les tres als Estats Units. A Europa, les universitats d’Oxford, Cambridge i l’Imperial College of London, al Regne Unit, lideren la classificació.

Font: web UAB