La UAB ha rebut el segell ‘HR Excellence in Research’, una distinció de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea que reconeix l’esforç per millorar la contractació i els drets dels investigadors. Només tres universitats, UAB, UPF i URV, han rebut la distinció a tot l’Estat.

La UAB ha rebut el segell ‘HR Excellence in Research’, una distinció de la Direcció 

General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea que reconeix l’esforç per millorar la contractació i els drets dels investigadors. Només tres universitats, UAB, UPF i URV, han rebut la distinció a tot l’Estat.

Un dels tres pilars de l’iniciativa europea EURAXESS, l’apartat “Drets”, pretén millorar la contractació i les condicions laborals dels investigadors de tot Europa i ajudar a realçar l’atractiu de la carrera de recerca a Europa. Una de les pedres angulars de l’apartat Drets d’EURAXESS és la implementació de la Carta Europea per als Investigadors (European Charter for Researchers) i del Codi de Conducta per a la Contractació d’Investigadors (Code of Conduct for the Recruitment of Researchers).

L’any 2008, EURAXESS va llençar la iniciativa  Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) per donar suport a la implementació dels principis de la Carta i del Codi i vetllar per la concessió del distintiu HR Excellence in Research. 

El segell reconeix l’esforç de la UAB per avançar en la implementació d’aquests principis, amb la realització d’una anàlisi interna i un pla de millora que s’haurà d’executar en els proper dos anys. A nivell de l’estat espanyol sols tenen aquest reconeixement tres universitats, totes elles catalanes (UAB, UPF i URV), i sis centres de recerca.

Font: web UAB