El programa YUZZ “Joves amb idees”, que coordina el Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb el mecenatge de Banc Santander i que està present ja en 43 centres, repartirà més de 200.000 euros en premis entre 40 viatges a Silicon Valley, finançament per als tres projectes guanyadors i 80 beques pel Fórum Impulsa.

YUZZ es dirigeix a joves d’entre 18 i 30 anys i ofereix, durant cinc mesos, suport, formació i assessorament per elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. En les seves cinc edicions anteriors s’han creat més de 500 empreses i en l’últim any han participat 600 emprenedors amb 378 projectes.

Per a la selecció dels participants es realitzaran entrevistes personals després d’una preselecció basada en la valoració d’aspectes com el perfil emprenedor, la trajectòria del candidat, la seva capacitat per comunicar la idea proposada, el component innovador del projecte, la seva creativitat i el potencial de creixement del negoci.

Els candidats seleccionats s’incorporaran al programa i podran beneficiar-se de l’accés al centre de emprendimiento de la UAB (UAB-Emprèn), on comptaran amb espai físic per desenvolupar la seva idea, podran relacionar-se amb altres emprenedors i rebre formació d’una xarxa de més de 200 experts professionals que els guiaran, juntament amb un tutor individual, en la realització del pla de negoci més viable per a cada projecte.

Una vegada finalitzat el procés de formació i assessorament, els millors de cadascun dels centres viatjaran a Silicon Valley, on se’ls brindarà accés a fòrums de finançament, assessorament i contacte amb inversors.

Els tres millors projectes de tot el país rebran una dotació econòmica per ajudar-los a engegar el seu negoci: 30.000 € per al primer premi, 20.000 € per al segon i 10.000 € per al tercer.

Font: web UAB