La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ocupa la tercera posició entre les universitats espanyoles, per darrere de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i de la Universitat de Barcelona (UB). El rànquing classifica les 1.000 millors universitats de tot el món. En la classificació internacional, encapçalada per les universitats nord-americanes de Harvard i Stanford, la UAB ocupa la posició 254. Entre les europees, la UAB està en la posició 96 del rànquing, encapçalat per les angleses Cambridge i Oxford.

Per mesurar la posició d’una universitat, el CWUR considera vuit indicadors:

1) Qualitat de l’ensenyament, mesurada pel nombre d’alumnes que han obtingut premis internacionals, en relació a la grandària de la universitat. Representa el 25% de la nota final.

2) Ocupabilitat, mesurada pel nombre d’alumnes que actualment ocupen un lloc de CEO en grans companyies internacionals, en relació a la grandària de la universitat. 25% de la nota final.

3) Qualitat del professorat, mesurat pel nombre d’acadèmics que han guanyat grans premis internacionals. 25% de la nota final.

4) Publicacions científiques, segons el nombre d’articles publicats en revistes científiques. 5% de la nota final.

5) Impacte científic, mesurat pel nombre d’articles apareguts en revistes de gran impacte. 5% de la nota final.

6) Citacions, mesurat pel nombre d’articles d’investigació més citats. 5% de la nota final.

7) Impacte internacional, mesurat per l’índex h. 5% de la nota final.

8) Patents, mesurat pel nombre de sol·licituds internacionals de patent. 5% de la nota final.

CWUR és l’únic rànquing global universitari que utilitza aquests indicadors sense basar-se en enquestes ni en xifres enviades per les pròpies institucions. La classificació es pot consultar a cwur.org.

Font: web UAB