La divisió farmacèutica de Laboratoris Lacer, Lacer Farma, especialista en salut cardiovascular, amplia la seva gamma de productes centrats en la salut cardiovascular amb el llançament al mercat aquest mes de febrer de Primacol amb Lactobacillus AB-Life, un probiótico d’última generació capaç de reduir el colesterol en sang fins a un 14%.

Amb la introducció de Primacol, que es comercialitzarà a través del canal farmacèutic, la companyia posa a la disposició dels pacients una extensa gamma de productes i serveis farmacèutics enfocats al diagnòstic, prevenció i reducció dels factors de risc de malalties cardíaques. La fórmula probiótica de Primacol s’ha creat a partir de la combinació de tres varietats del bacteri Lactobacillus plantarum, que es troba normalment en l’intestí de les persones sanes. Gràcies a la seva revolucionària formulació, Primacol actua de forma eficaç sobre el colesterol en sang, que l’organisme fabrica de forma endogena, ja que obliga al fetge a capturar-ho per fabricar les sals biliars, fonamentals per la metabolización i absorció dels greixos. Aquest fet és especialment rellevant, ja que el 70% del colesterol no prové de la dieta, sinó que és generat pel propi cos, per la qual cosa els productes centrats a reduir el colesterol dietètic poden ser ineficaços en persones la dolència de les quals sigui d’origen plasmàtic.
Com assenyalen també des de la companyia espanyola, l’eficàcia de Primacol ve avalada pels resultats de l’assaig clínic realitzat a l’Hospital Porta de Ferro de Madrid, en el qual van participar adults amb nivells de colesterol entre 200 i 300 mg/dl durant 12 setmanes. Al final del tractament es va poder constatar un reducció estadísticament significativa del colesterol total (en sang i dietètic) del 14%.

Font: notícia de www.infofarma.es 07/02/2012

Fotografia de Shannonkringen CC,2.0 (by-nc-sa)