Barcelona Activa i l’Agència Europea de l’Espai són les dues entitats promotores de la nova incubadora ESA BIC Barcelona, adreçada a projectes empresarials i empreses que vulguin dur a terme una activitat, que utilitzant tecnologies i coneixement del món de l’Espai, s’apliquin al desenvolupament de productes i serveis de tot tipus d’aplicacions i sectors. Aquests projectes empresarials rebran suport i acompanyament per a fer realitat els seus productes i serveis innovadors.

L’ESA BIC Barcelona forma part de la Xarxa d’Incubadores de l’Agència Europea de l’Espai (ESA BIC Network) que actualment està configurada per 9 centres, establerts a diverses ciutats europees. Tenen cabuda a la incubadora projectes relacionats amb la geolocalització, imatges satèl•lit, comunicacions satèl·lit, materials espacials, software crític, big data, gestió de potència, eficiència energètica i robòtica, entre d’altres.

Jorge Fuentes, gerent de ESA BIC Barcelona i amb una àmplia experiència en el sector, presentarà la incubadora i els mecanismes per participar-hi. També explicarà els motius pels quals Barcelona ha estat escollida com a punt de referència per a la transferència de tecnologies espacials cap a altres mercats, i que es concreten en el seu potencial industrial i acadèmic, el seu coneixement, el seu talent i en la seva projecció internacional.

Font: web PRUAB