L’Associació Àmbit B30, que compta amb la participació de 23 municipis al voltant d’aquest eix de comunicació, ha realitzat una trobada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per revisar els projectes impulsats des d’aquest organisme.

L’entitat compta amb el suport de 23 Ajuntaments, entre ells el de Cerdanyola, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament del territori afectat gràcies a les potencialitats tecnològiques, industrials i comunicatives existents i amb la participació d’empreses, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs.

L’Advanced manufacturing hub a la B30, coordinat per l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, la Fundación Ascamm, el Parc de Recerca de la UAB, la Cambra de Comerç de Sabadell i la Upic, és un dels projectes estratègics que els responsables de l’associació posen com exemple d’aquesta actuació. El projecte pretén la creació d’un node d’excel·lència en producció avançada que permeti tenir la capacitat per fabricar productes d’alta tecnologia, introduir tècniques innovadores en la producció i desenvolupar nous processos i tecnologies de fabricació amb l’objectiu de consolidar la indústria existent, la creació de nova indústria i l’atracció de capacitats internacionals. Aquesta iniciativa es faria a través del desenvolupament i la comercialització de noves games de biosensors,

Un altre projecte en marxa és l’anomenat Núvol B30 impulsat des de Cerdanyola pel Parc de l’Alba amb un treball conjunt amb set ajuntaments i amb la idea de la creació d’un Centre de Processament de Dades destinat a respondre a les necessitats dels municipis de l’entorn de la B30.

L’Associació Àmbit B30 destaca també la posada en marxa el maig passat dels “Col·loquis B30“, un cicle de conferències-debat amb caràcter itinerant per crear un espai de debat, reflexió i difusió de coneixement sobre la B30. Una línia estratègica relacionada seria la de, des del propi territori de la B30, crear complicitats i col·laboracions que permetin una major projecció exterior de les portencialitats i realitats d’aquest territori.

La reunió ha comptat amb l’assistència dels diferents integrants de la Comissió Ejecutiva, començant pel president de l’associació Josep Monràs, alcalde de Mollet; el regidor de Promociò Econòmica de Cerdanyola, Francisco Ortiz; Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i de Territori de la UAB, com a el representant del bloc d’Universitats; o Ramon Alberich, President de la Comissió d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Sabadell, entre d’altres representants del món institucional, empresarial i acadèmic.

Àmbit B30 són 23 municipis, en el pas d’aquest tram de via, d’uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones.

Font: web Cerdanyola.info